Pereša: “Razmišljamo o novom sustavu klimatizacije, a realizacija ovisi o prihodima tržnice”

Pereša: “Razmišljamo o novom sustavu klimatizacije, a realizacija ovisi o prihodima tržnice”-145752

SLUČAJ KLIMA S PULSKE TRŽNICE 
Ogorčeni zakupci s pulske tržnice javili su nam se jutros s pritužbama na neizdržive temperature koje dosežu 30 stupnjeva. Ovaj problem nije novost, već traje godinama. Radnici na tržnici žale se da klima uređaji ne rade od lipnja, a Pula usluga i upravljanje, gradska tvrtka koja upravlja tržnicom, ignorira njihove pritužbe.

Zakupci prvo kontaktiraju voditelja tržnice i žale se na neispravne klima uređaje. Dobivaju obećanja da će kvar biti popravljen, no nitko ne dolazi. Čak i kad se klima uređaji poprave, ubrzo ponovno prestanu raditi. Zgrada tržnice ima zastarjeli sustav hlađenja, postavljen prije 25 godina, koji uključuje veliki rezervoar vode na krovu. 

Više o slučaju možete pročitati u našem prethodnom članku.

S gospodinom Perešom iz Pula usluga i upravljanje sastali smo se u 12 sati na pulskoj tržnici. Nije htio dati službene izjave, te smo se dogovorili kako ćemo službene odgovore dobiti putem maila. 

Stigli su odgovori:

Koji je konkretno razlog današnjeg kvara?

Prema navodima servisera, uzrok je sonda na vanjskoj klimi smještenoj na krovu tržnice.

Koji je razlog što se klime učestalo kvare na pulskoj tržnici?

Kvar sustava se dogodio noćas zbog ranije navedene sonde, i ovo je prvi kvar vanjske jedinice u ovoj godine, nakon što smo prošle godine u dobroj mjeri obnovili sustav iz 97'. Učestale kvarove smo imali na ventilokonvektorima, ove godine smo ugradili četiri nova i zamijeniti ćemo svaki koji je neispravan, novim ventilokonvektorom. Učestali kvarovi na ventilokonvektorima su i zbog pojačanog kondenzata zbog neadekvatnih rashladnih uređaja kod određenog broja zakupaca.

Zašto je toliko teško pronaći servisere za klimu, te zašto ih se toliko dugo čeka?

Obzirom da su se kvarovi javili i na novim ventilokonvektorima koji su u garantnom roku, upućeni smo na ovlašteni servis koji nije promptno reagirao a po dolascima nije uspio otkloniti sve kvarove. Već smo se obratili drugim servisima i očekujemo uklanjanje kvara u najkraćem mogućem roku.

Kako se mogu spriječiti kvarovi?

Niti jedan sustav nije imun na kvarove. Opće je poznato da se stariji uređaji kvare u pravilu češće od novih. U 2023. godini saniran je vanjski sustav iz 1997. i kao takav trebao bi poslužiti još nekoliko godina bez većih kvarova kakvog smo imali prošle godine.

Što je s obećanim natječajima od EU fondova?

Kad su fondovi u pitanju, ako i kada se objavi natječaj, te ukoliko u tom slučaju budemo prihvatljivi prijavitelj, isti ćemo i aplicirati.

Ima li tržnica u planu kupiti nove klime?

Naravno da razmišljamo o novome sustavu. Za navedeno su izrađeni projekti i troškovnici i zahtijevaju znatna financijska sredstva, a realizacija ovisi o prihodima tržnice.

Zakupci na pulskoj tržnici se nadaju brzom rješenju, no situacija se čini daleko od idealne. Hoće li nadležni uspjeti riješiti problem prije nego što iduće ljeto ponovno donese nepodnošljive vrućine? Ostaje za vidjeti.

 

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Pitamo GRAD(o)načelnika koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

(H.R.)