Završio treći Casanova Fest

HRVATSKI FESTIVAL LJUBAVI I EROTIKE
Posljednjeg dana Casanova Festa, nakon konferencije za novinare koja se održala u 11 sati, dvadesetak gostiju, novinara i bliskih prijatelja Casanovafesta ukrcalo u koćaricu Meduzu te – dok im je s kopna sjetno mahao Pero Kvesić, koji se zbog obveza prema svojem ljubimcu psu Bablu morao vratiti u Zagreb – otplovilo put Limskog kanala. Dvosatna plovidba neodoljivim fjordom kao i dvadesetak butelja malvazije Terzolo i Damjanić te kupanje u kristalno čistom moru povratilo je dobro raspoloženje koje je nagrizala činjenica da je posljednji dan festivala i da je rastanak neizbježiv.
Bogati službeni program nastavio se u ranim večernjim satima, ovaj put bez otvaranja izložbe, ali uz degustaciju fuža s tartufima u organizaciji glasovitog istarskog ugostitelja Zigantea.
Posljednja književna večer bila je posvećena prvijencu u novoosnovanoj biblioteci Casanova festa – zbirci Drage Orlića Casanovina jabuka, tiskanoj u nakladi Zoro. Poznati istarski pisac, pjesnik, novinar, satiričar, nakladnik i gastronom, u ovoj zbirci posvećenoj gospođama za laku noć (necenzurirana rječnika) virtuoz je minimalističke forme. Uz mnogo toga, poučio nas je i da je priča kao vic – što kraća, to je bolja. Čitanje priča glazbom je popratio gitarist Saša Dejanović.
Kao što je i red, kinoprogram Casanovafesta odjavili su film sa Sylviom Kristel Casanova te film Ja sam tvoj Bog Zvonimira Maycuga. Nakon toga svi su se ponovno okupili u zoni noćnih zabava koju su pronicljivi organizatori predvidjeli za vruće partyje.
DJ TomJay i DJ Rosho, objedinjeni pod imenom Underground Sky, dizali su atmosferu do dolaska Mađarice DJ Tine Ted. U rasplesanoj masi titulu dens zvijezde ponio je svestrani Bekim Sejranović, kojemu je konkurirala queer kraljica Biljana Kosmogina.
I DJ Tina Ted je, poput DJ Dive, glazbu puštala u toplesu. Nakon dvosatne svirke uslijedio je još jedan take-over i povratak izvrsnog riječkog tandema Underground Sky, koji je oko pet ujutro odjavio party uz I feel love Donne Summer i glasno skandiranje: Hoćemo još! Neizostvani after u beach-barovima Dionis i Casanova potrajao je do osam ujutro.
I tako je završio Casanovafest, prvi hrvatski festival ljubavi i erotike. Te dvije saveznice festivala nježno su dotaknule sve one koji su ga posjetili. Navodno su se neki u tri dana zaljubili dvaput. (REX)