Započelo glasanje za treću dodjelu nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Započelo glasanje za treću dodjelu nagrada Ambasador elektroničke glazbe-91967

OSAM NOMINACIJA IZ ISTRE (OUTLOOK, DIMANSIONS, SEA STAR FESTIVALI, KLUB KOTAČ...)
Na čast i zadovoljstvo tima predanih ljudi, kao i sudionika i ljubitelja elektroničke scene, stiglo je vrijeme za treću dodjelu AMBASADOR nagrada. Prva od svoje vrste unutar domaćeg glazbenog miljea, dodjeljuje se akterima hrvatske elektroničke scene za ostvarenja unutar granica Hrvatske i na inozemnom tržištu unutar proteklih godinu dana, spajajući preko 300 lokalnih glazbenih profesionalaca pod istim nadređenim ciljem, koji su se ove godine još aktivnije uključili u stvaranje prednominacijskih lista.

Duboko poštujući zajednicu, AMBASADOR je konstruiran u jednakoj mjeri kao nagrada struke i publike, te je u utorak 16. listopada otvoreno javno glasanje za preko 110 nominiranih projekata koje je predložila struka u suradnji sa HGU DJ sekcijom. Svoj glas publika može dati na službenoj online adresi [url=http://www.ambasador.hr]http://www.ambasador.hr[/url] sve do 6. studenoga u 23.59h. Scena živi i diše pa je i broj kategorija u svakom izdanju fleksibilan, a ovogodišnji AMBASADOR sastoji se od 25 kategorija - 17 u kojima pobjednika bira publika, i 8 odabranih od struke, dok će DJ godine biti izglasan odabirom publike i struke. Značajni ovogodišnji dodaci nagrade su za doprinos sceni, te udruzi koja promiče i razvija scenu.
 
Među nominiranim od aktera hrvatske elektroničke scene iz Istre su:
 
Dimensions Festival, Fort Punta Christo, Štinjan (Pula) - OPEN AIR FESTIVAL GODINE
Outlook Festival, Fort Punta Christo, Štinjan (Pula) - OPEN AIR FESTIVAL GODINE
Sea Star Festival, Stella Maris, Umag  - OPEN AIR FESTIVAL GODINE
Kotač, Pula - NAJBOLJI HRVATSKI KLUB
DJ radionica kluba mladih ‘’Klub 21’’, Labin  - NAGRADA UDRUZI ZA RAZVOJ I PROMICANJE SCENE
Udruga BukaNoise, Pula - NAGRADA UDRUZI ZA RAZVOJ I PROMICANJE SCENE
Chui feat. Josipa Lisac - Putujem (Andrea Ljekaj Remix) - REMIKS GODINE
PDV Records - HRVATSKA ETIKETA GODINE

Povezujući profesionalce, potičući suradnje i otvoreni dijalog sudionika i plesača, AMBASADOR je ove godine ispunio i svoj internacionalni cilj predstavljanja lokalne scene kao koherentne cjeline i na međunarodnom nivou. Naime, ove jeseni Paris Electronic Week ugostio je 18 istaknutih predstavnika domaće scene u plodnoj kulturno/umjetničkoj razmjeni, otvarajući nova tržišta prezentacijom specifične estetike domaće elektronike globalnom uhu.

Po završetku glasanja, u ponoć 6. studenoga, Nadzorni odbor će proglasiti pobjednike, a svečano uručenje nagrada bit će u četvrtak 22. studenoga u KUC Travno Zagreb, nakon kojega će 23. studenoga uslijediti zasluženi after party.

(rex)