Započinje novi koncertni ciklus klasične glazbe „Pulska klasična zima“

Započinje novi koncertni ciklus klasične glazbe „Pulska klasična zima“-134094

PRVI NASTUP JE U PONEDJELJAK, 30. SIJEČNJA U 19,30 SATI NA MALOJ SCENI INK PULA
U ponedjeljak, 30. siječnja 2023., započinje novi koncertni ciklus klasične glazbe pod nazivom „Pulska klasična zima“ na kojem će se kroz siječanj, veljaču, ožujak, listopad i studeni održati pet koncerata, po jedan mjesečno.

Ciklus „Pulska klasična zima“ nastao je iz potrebe da se kvalitetnim umjetničkim programom obogate zimski mjeseci, a na inicijativu pet udruga koje djeluju na području klasične glazbe. Riječ je o Udruzi Disonanca, pulskom ogranku Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, udruzi Organum Histriae, Istarskoj glazbenoj sceni mladih te Udruzi violinista.

Producent ciklusa je Diego Vitasović, a umjetnički ravnatelj i izvršni producent Sandro Vešligaj. Stručni tim ciklusa čine Vesna Ivanović Ocwirk, Elena Roce i David Kumpare.

Koncert otvorenja ciklusa održat će se u ponedjeljak, 30. siječnja s početkom u 19:30 sati na maloj sceni INK-a, a nosit će naziv „Operni zvuci“. Tom će prilikom nastupiti afirmirani istarski glazbeni umjetnici – mezzosopranistica Lora Pavletić, tenor Kristian Marušić te pijanistica Vesna Ivanović Ocwirk.

Koncert se održava uz potporu Grada Pule, a ulaz za posjetitelje je slobodan.

(DV)