Započinje ‘Advent u Puli – L’Avvento a Pola’

Započinje ‘Advent u Puli – L’Avvento a Pola’-122673

EVO ŠTO NAM DONOSI
U subotu započinje manifestacija „Advent u Puli – L'Avvento a Pola“ čiji će program zabaviti i uveseljavati građane i građanke Pule kao i njezine posjetitelje. Najmlađi se već od jutarnjih sati mogu ukrcati u Veseli vlakić koji će svakodnevno prometovati oko gradske jezgre. Ove je godine za njih potpuno preuređen i ukrašen Park grada Graza gdje će pronaći mnoštvo novina i dekoracija i gdje će se četvrtkom, petkom i subotom održavati brojni zabavni i maštoviti programi. U subotu će ih od 18 sati animirati Svjetleći anđeli na štulama, a na Portarati će zabljesnuti osam metarska digitalna jelka a od 18 sati prvi dan manifestacije će popratiti promenadni koncert Goran Tomić trio, dok će na Danteovom trgu prolaznike zagrijavati DJ Tricky D. Istog će dana započeti s radom adventske kućice sa posebnom gastro ponudom.

U nedjelju će se tradicionalno upaliti prva adventska svijeća kod fontane u Ciscuttijevoj ulici u 17:00 sati, a događaj će, u organizaciji Slovenskog kulturnog društva, uveličati nastup pijanistice Laure Marin.

Sljedeći tjedan održat će se i mnogobrojni višednevni izložbeni programi u HUiU, Makini, Franjevačkom samostanu, galerijama C8 i C4 i Svetim Srcima a Gradska knjižnica i čitaonica Pule, uključivši i Dječju knjižnicu u Smareglinoj priključit će se ponudom kreativnih radionica, čitaonica i edukativnih programa. 

Cjelokupni raspored manifestacije sa satnicama i opisima pojedinih programa nalazi se na mrežnoj stranici [url=http://www.adventupuli.hr]http://www.adventupuli.hr[/url] koja će se svakodnevno ažurirati. Pozivaju se posjetitelji da se pridržavaju uobičajenih preporučenih epidemioloških mjera kako bi posjet manifestaciji protekao na što sigurniji način. 

(REX)