Započelo blagdansko ukrašavanje Pule

UKRASE ĆE PRVI DOBITI TRG NA MOSTU
Povodom nadolazećih blagdana, u gradu Puli danas će se započeti s postavljanjem Božićnih i Novogodišnjih dekoracija koje će prema planu biti dovršeno do 6. prosinca ove godine, odnosno do blagdana Sv. Nikole.


Poslove kićenja obavlja tvrtka Sandi d.o.o. koja je izabrana putem javnog natječaja kao najpovoljniji ponuđač.


Kao i prethodne godine i ove godine dekoracije će se naći na ulazu u grad - Veli Vrh (raskrižje Vodnjanske i Creske ulice, te Paduljskog puta), raskrižje kod Arube, raskrižje ulica Prekomorskih brigada i Medulinske ulice, u Arsenalskoj ulici, ulici Sergijevaca, Istarskoj ulici, Trgu na mostu (kružni tok), zatim na križanju Zagrebačke i Istarske ulice. Kititi će se i Tomasinijeva ulica (kod marketa i S krivine), na Vidikovcu (kod spomenika) i na Stoji (kod marketa) dok će

Kandlerova ulica cijelom dužinom biti dekorirana prigodnim ukrasima.


Dekoracije će se postaviti i na kružnom toku u Šijani i dijelu Koparske ulice (kod Stande), te u ulici Sv. Petra.

Osim na navedenim lokacijama, novogodišnje dekoracije naći će se i na stablima ladonja na Giardinima i po stablima judića u Flanatičkoj ulici. Prvo će se započeti s ukrašavanjem na Trgu na mostu, u ulici 119. Brigade, te po ulici Prekomorskih brigada, nakon toga će se s ukrašavanjem nastaviti po gradskim četvrtima i ulicama u centru grada.

Radovi su planirani tijekom noćnih sati kako bi se omogućilo lakše prometovanje. Ovime će Pula, kao i prethodnih godina zasigurno biti jedan od najljepše uređenih gradova u Istri.