Zajedrite na regati “2. ISTRA POD JEDRIMA”

Zajedrite na regati “2. ISTRA POD JEDRIMA”-139597

PULA, 21. I 22. RUJNA, POREČ, 23. I 24. RUJNA
JK DELFIN i JK HORIZONT u suradnji sa BYC iz Slovenije organiziraju regatnu manifestaciju krstaša 2. ISTRA POD JEDRIMA. 'Nakon male ljetne pauze nastavljamo s jedriličarskim aktivnostima, regatom krstaša ISTRA POD JEDRIMA. Puna jedra su ono u čemu uživamo punim srcem. Blagoslovljeni smo da imamo naš lijepi Jadran tu gdje živimo, da možemo uživati u njemu, da imamo podršku u Puli, Istri i šire koja podržava puna jedra i suživot s morem. Organizacijom regatnih manifestacija razvijamo kulturu jedrenja, regatavanja u Istri i šire, međugeneracijsku sinergiju gdje djeca i odrasli jedre skupa, uče skupa i usavršavaju vještine jedrenja na moru, pozicioniramo Istru kao jedriličarsku "meku" zanimljivu i vrsnim jedriličarima i entuzijastima' poručuju iz JK Delfin.

Regata obilježavanja Dana Istarske županije i EU tjedna BE ACTIVE starta 21.09.2023. iz Pule u Poreč

Istra pod jedrima je jedna lijepa regata navigacije i tehničkih plovova koju smo pokrenuli prošle godine s ciljem obilježavanja Dana Istarske županije regatavanjem zapadnom Istrom i tjedan Europske Inicijative BE ACTIVE. Ove godine regatu organiziramo u suradnji s JK Horizont iz Poreča  i BYC iz Slovenije. Regata je međunarodnog karaktera, a bodujemo je za Argonaut kup koji održavamo na nivou Istre i Kvarnera organizirajući regate od 3.mj. do 11.mj.

Zahvaljujemo se lokalnoj upravi, TZ Grada Pule i Gradu Poreč na podršci regati 2. Istra pod jedrima kao i svim poduzetnicima koji prepoznaju entuzijazam koji širimo i uspješnost projekata koje pokrećemo. Zahvala lučkim upravama Pula i Poreč, kapetaniji, Sportskoj zajednici Grada Pule, Yacht Pool, AGD, Company logistic, Adrinaut, Ministarstvu turizma i sporta, Pula Parking, Pizzeria Fiorelli, PIJK Hijena entuzijastima i svima koji se uključuju u organizaciju i pridonose njenoj uspješnoj realizaciji.
Pozivamo svih u Pulu 21. i 22.09. i u Poreč 23. i 24.09.2023.

Ako imate brod na jedra pozivamo vas da dignete jedra i zajedrite sa nama zapadnom Istrom. Nije važno da li je brod racer, performance krstaš, "family krstaš", "ORC performance" ili samo "vintage ljepotica", da li imate posadu ili ste dvojac, čak i solo.  Svi ste nam dobro došli. Svi ste valorizirani u kategorijama sebi sličnima. Razvijamo takmičarsku ravnopravnost. Budite dio ekipe sportaša i rekreativaca, entuzijasta, budite dio ove dobre vibre takmičarskog duha. Bit će navigacije, tehničkih plovova, ORC, OPEN Cruising, Racing i dvojci.

OGLAS REGATE sa svim info je objavljen na mrežnim stranicama JK Delfin: https://www.jkdelfin.hr/wp-content/uploads/2023/09/Oglas-2.-Istra-pod-jedrima.pdf

PRIJAVE na regatu su ONLINE: https://www.jkdelfin.hr/prijava-istra-pod-jedrima/

Vše info na: [url=https://www.jkdelfin.hr/istra-pod-jedrima/]https://www.jkdelfin.hr/istra-pod-jedrima/[/url]
Ako nemate brod na jedra dođite, prošetajte rivom i uživajte u prizorima pulske luke i porečke luke u duhu regate krstaša 2. Istra pod jedrima.

Potičemo suradnje i podržavamo lokalne proivođače

Za sve natjecatelje umjetnica iz Pule nam je izradila unikatne nagrade regate 2. Istra pod jedrima. Naša Istra pored brojnih umjetnika obiluje i brojnim poduzetnicima koji iz "trde grote" izvlače "zlatne proizvode", a naši natjecatelji će imati priliku primiti dašak autohtonosti Istre u svojim welcome vrećicama.

Program 2. ISTRA POD JEDRIMA:
- četvrtak, 21.09. navečer okupljanje u luci Pula, posjet gradu Pula i festivalu Vizualia koji organizira Udruga Sonitus
- petak, 22.09. START REGATE u 11h iz Pulske luke, jedri se do Poreča, u 11h starta i regata iz Pirana u Poreč
- subota, 22.09. START REGATE u Poreču i jedri se oko Poreča i Novigrada, nakon regate proglašenje i večernji gastro i glazbeni program uz  Gordana Gregurovića i Zlaju u luci u Poreču

(REX)