Za sada tresla se brda, rodio se miš, ispitani pušteni kući

Za sada tresla se brda, rodio se miš, ispitani pušteni kući-128116

TIM ČINOM MOGUĆE JE DA SE PROTIV VEĆINE NE PODIGNE OPTUŽNICA ILI PROŠIRI ISTRAGA
U jučerašnjoj akciji USKOK-a i Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske zbog sumnje u nezakonitu legalizaciju građevinskih objekata na području južne Istre, uhićeno je 15 osoba, a istraga je obuhvatila 25 osoba. 

Kako smo već pisali cijela akcija uhićenja vezana je uz pogodovanja kod legalizacije nekretnina, a u sprezi su bili zaposlenici Grada Vodnjana koji su vodili postupke legalizacije, poduzetnici, građevinari, geodeti i arhitekti, vlasnici nekretnina.

Slijedom toga na riječkom DORH-u cijelo jučerašnje popodne i večer trajalo je saslušanje optuženih i za sada nema naznaka da je netko dobio istražni zatvor, već je sigurno da su neki već u svojim kućama, prije svih bivši čelnik Ureda državne uprave Istarske županije Mladen Kancelar i Želimir Stojkovski iz GEO biroa d.o.o. 

"Nakon provedenog ispitivanja mogu samo potvrditi da je USKOK naložio puštanje mojeg branjenika na slobodu i za istoga neće predlagati da se odredi istražni zatvor, očito zbog nepostojanja istražnozatvorskih razloga, dok se u pogledu inkriminacije koja mu se stavlja na teret Stojkovski koristio svojim pravom na uskratu iskaza.", izjavio je Matija Miloš, odvjetnik Stojkovskog.

(dv)