Vodstvo NK Istre 1961 o odustajanju od druge momčadi

Vodstvo NK Istre 1961 o odustajanju od druge momčadi-59427

DOBILI SMO PRIOPĆENJE IZ NK ISTRE 1961
Od glasnogovornika NK Istre Daniela Sponze dobili smo priopćenje vodstva kluba o odluci o odustajanju od druge momčadi i njenog nastupanja u 3. HNL zapad. Priopćenje u cijelosti donosimo:

''Vodstvo NK Istre 1961 nakon konzultacije s trenerima Igorom Pamićem i Davorom Lasićem, te tajnikom kluba Brankom Bubićem donio je odluku da se druga momčad NK Istre 1961 u idućoj sezoni neće natjecati u Trećoj Hrvatskoj nogometnoj ligi. Odluka se temelji na sljedećim činjenicama:

1. Nedostatak infrastukture za treniranje i odigravanje utakmica druge momčadi.

2. Nedovoljan broj domaćih igrača zbog čega je klub dovodio veliki broj igrača sa strane, kako bi popunio broj, a upravo se ti igrači nakon godinu dana igranja u drugoj momčadi, nisu nametnuli kao izbor za prvu momčad. Cilj kluba je ponajprije podignuti razinu kvalitete rada u omladinskoj školi, koja će  svake godine „iznjedriti“ igrače za prvu momčad, gdje će onda i druga momčad imati smisla, kako ne bi dovodili igrače sa strane samo da bi popunili dovoljan  broj.

3. Hrvatski nogometni savez (HNS) ima namjeru ponovno vratiti natjecanje Prve HNL za juniore.

4. NK Istra 1961 ima u planu poboljšati suradnju s istarskim klubovima, te ostvariti partnerski odnos s njima i s nekim klubovima u Prvoj slovenskoj ligi. Na taj način NK Istra 1961 imat će mogućnost ustupiti tim klubovima neke mlađe igrače, gdje će se razvijati prije povratka u prvu momčad NK Istre 1961.'' Rex