Veliki uspjesi istarskih učenika na državnim sportskim natjecanjima

Veliki uspjesi istarskih učenika na državnim sportskim natjecanjima-127109

SVJETSKI SREBRNE ODBOJKAŠICE OŠ V. NAZOR IZ VRSARA, ODLIČNE UČENICE VELOG VRHA I UČENICI IZ UMAGA
Županija istarska itekako može biti ponosna na uspjehe učenika sportaša koji su jedni od najboljih promotora županije. Sjajno! To je jedina ocjena kojom se može ocijeniti uspjeh istarskog školskog sporta na neto završenim Državnim prvenstvima školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola. Školska godina je za školski sport bila teška, izazovna, puna neizvjesnosti, ali na kraju vrlo uspješna zahvaljujući naporima školskih sportskih društava i Školskog sportskog saveza Istarske županije. 

Osvojena je i srebrna medalja na Svjetskim školskim sportskim igrama za učenike osnovnih škola od 13. do 15. godina u odbojci za djevojčice. Dvije zlatne, jedna srebrna i šest brončanih medalja istarski učenici uzeli su u sportovima bogate tradicije – sportskoj gimnastici, futsalu, krosu, atletici, šahu i stolnom tenisu. 


 
Najugodnije iznenađenje priredili su gimnastičari i gimnastičarke Osnovne škole Marije i Line iz Umaga, dječaci su osvojili zlatnu medalju a djevojčice brončanu medalju. Njima su se pridružile učenice Osnovne škole Velog Vrha iz Pule koje su osvojile zlatnu medalju u futsalu. U kros konkurenciji srebro i broncu izborile su djevojke i mladići Gimnazije iz Pule. U konkurenciji stolnotenisača broncu su izborili mladići Tehničke škole iz Pule.  

Ništa manje ne sjaje brončane medalje dječaka Osnovne škole Vladimira Nazora iz Pazina u atletici, djevojčica Osnovne škole Veli Vrh iz Pule u šahu i djevojka Gimnazije iz Pule u šahu. 
 
Djevojčice Osnovne škole Veli Vrh osvojile su zlatnu medalju na državnom prvenstvu u futsalu u slijedećem sastavu: Rea Dabić, Mia Gavrić, Lana Lovrić, Tasha Šverko, Lea ravnić, Ines Kleva, Paula Krtalić, Ana Mišan, Leni Marić Modrušan, Greta Dumbović, Mila Krtalić, mentor Bernard Rovis, prof. Prvo mjesto na državnomu prvenstvu u sportskoj gimnastici u kategoriji dječaka osvojili su: Oliver Galović, Dominik Bulić, Filip Novak, Manuel Matijašec, Roan Vižentin, mentor Dražen Lekšan, prof. 

Sa Svjetskih školskih sportskih igara osnovnih škola u odbojci, vratile se srebrnom medaljom oko vrata slijeće učenice Osnovne škole Vladimira Nazora iz Vrsara: Mia Borovac, Lara Matukina, Nina Pulić, Ivona Štifanić, Nika Soldatić, Chiara Zrno, Nina Kalčić, Aurora Gaćina, Asja Zolota, Natali Poropat Mekiš, mentorica Sanja Matukina. 

(DV)