Uz štrige i štrigune završio 7. Legendfest u Pićnu

NA ZATVARANJU NASTUPILA ETNO SKUPINA ŠĆIKE
Sinoć je u Pićnu završen 7. Legendfest, Festival narodnih priča, legendi i mitova Istre. Središnja tema ovogodišnjeg Legendfest bile su štrige, štriguni i krsnici, a posjetitelji su u tri dana imali prilike pogledati razne predstave, pripovijesti, koncerte, izložbe i druge sadržaje vezane za mistična bića istarskih predaja.
Festival se održavao na brojnim lokacijama koje su posjetitelji morali sami pronaći. Osim Legendsajma, u zgradi Općine se mogla razgledati izložba slika Filipa Burburana, a u galeriji na trgu izložba likova u drvu Tončija Žužića pod nazivom „Priče iz Šume" gdje je promovirana njegova slikovnica „Ćuk Krki i Matić Malić".
Brojni sadržaji namijenjeni su bili djeci, poput predstava „Glulo i Smrlo u Štrigilandu" riječkog RI Teatra, „Lindarski kaban" Istarskog narodnog kazališta iz Pule, „Priroda protiv štrige" rovinjske udruge Hrast te predstave o Regoču i vili Jadranki osmišljene od strane članova pulske udruge Pusti priču. Održan je i Vatreni show, Pjevanje mističnih pjesama te pričaonice Elis Bačac i Maje Ćorović.
U subotu je održano i predavanje „Tko su zapravo vampiri" etnologa Luke Šeše, radionice, predavanja, promocije knjiga i razni drugi sadržaji, a Legendfest je posjetio i Davor Pavuna, poznati hrvatski fizičar i izumitelj.
U nedjelju je pored redovnog programa i Legendsajma u večernjim satima održan koncert Etno skupine Šćike koja dolazi upravo iz toga kraja, a kako se sinoć moglo čuti, izvodi i zanimljivu pjesmu pod nazivom "Štrige i štriguni" pa se odlično uklopila u temu Festivala. (REX/Foto: D.F.)