Uvijek volimo svirati JAZZ

KONCERT IZ CIKLUSA EDUKATIVNIH KONCERATA GLAZBENI POUČAK
Koncert pod naslovom Uvijek volimo svirati jazz, četvrti u ovogodišnjem Glazbenom poučku održati u srijedu, 26. 5. 2010. u 18.30 u MMC-u Rovinj. Organizatori su Istarski pododbor HDGU-a i MMC Grada Rovinja. Ulaz na sve koncerte ovoga ciklusa je slobodan.
Nastupaju: Big band Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova Pula, vokalni kvintet Glazbene škole i instrumentalni solisti - učenici GŠ I: Matetića-Ronjgova Pula - voditelj: MARIJAN KOPČIĆ, prof.
Jutros su se vratili iz Njemačke s uspješnog nastupa, a u srijedu ih imamo priliku slušati u Rovinju. Glazbeni se poučak nastavlja najesen, s novom školskom godinom.
Mladi ljubitelji jazza, učenici pulske glazbene škole pod vodstvom prof. Kopčića već nekoliko godina uspješno sviraju jazz skladbe, okušavajući se i u improvizaciji - jednoj od osnovnih značajki ove glazbe. Bilježe brojne nastupe, između ostalog i gostovanja u Njemačkoj.
Ciklus edukativnih koncerata namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Cilj mu je mladima predstaviti osobitosti različitih glazbenih žanrova i približiti im suvremenu glazbenu scenu.
Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu istarskih kreativnih snaga, a na koncertima predstavlja odabrane glazbene pojmove, stilska razdoblja, instrumente, skladatelje, izvođače... Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. Pokrovitelji manifestacije jesu Grad Rovinj i Turistička zajednica Grada Rovinja. (REX)