Uspješno zaključeno 26. izdanje Ljetnog kampa Poreč s rekordnim brojem posjetitelja

Uspješno zaključeno 26. izdanje Ljetnog kampa Poreč s rekordnim brojem posjetitelja-138973

ČETIRI TJEDNA ISPUNJENA ZABAVOM, NATJECANJIMA I DRUŽENJEM
Zabavnim programom, natjecanjima te druženjem i službeno je završilo 26. izdanje Ljetnog kampa Poreč, koji zajednički organiziraju Društvo „Naša djeca“ i Grad Poreč, uz podršku tvrtke Valamar. U protekla dva mjeseca na dvije lokacije – Gradskom kupalištu i Picalu kroz dvotjedni program kampa u četiri smjene prošlo je ukupno 497 djece, a interes nikad nije bio veći. Ovaj odličan kamp iz godine u godinu povećava svoje kapacitete zbog sve rastuće potražnje, a osmišljen je iz potrebe da djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi omogući gotovo cjelodnevno druženje s vršnjacima i uživanje u ljetu dok njihovi roditelji rade.


Koliko je program Ljetnog kampa neophodan za cijelu zajednicu i važan roditeljima i djeci, dokazuje i činjenica da je Ljetni kamp Poreč pokrenuo cijelu „lavinu“ sportskih i drugih kampova, koji u Poreču osiguravaju djeci i roditeljima bezbrižno i ispunjeno ljeto.
Fešti na zatvaranju se pridružio i porečki gradonačelnik Loris Peršurić s pročelnicom za društvene djelatnosti Vesnom Kordić, zahvalivši se svima koji su tijekom dva mjeseca radili s djecom – koordinatoricama, voditeljima i voditeljicama, asistentima i asistenticama, donatorima i volonterima. Ukupno je s djecom radilo 48 voditelja i asistenata, a ova i je godina donijela neke nove momente poput pravila da svako porečko dijete dobije barem jednu smjenu u kampu, angažiranje jedne osobe na pola radnog vremena mjesec dana u pripremi kampa, potom na poslovima koordinacije, gdje su se smjenjivale dvije osobe na Gradskom kupalištu i dvije na Picalu - svaka pola radnog vremena, kako bi se pokrilo razdoblje od 6:45 do 16:30 sati, svakog dana osim nedjeljom. U programu kampa novost je
bilo sudjelovanje djece u provođenju radionice terapeutskog čitanja pod naslovom „Pas i ja“ iz projekta „Na istoj strani(ci)! – Čitanjem do uključivog društva“ koji provodi Gradska knjižnica Poreč u partnerstvu s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet iz Zagreba. Radionica plesa na svili, koju je na obje lokacije vodile Veronika Vlašić, koja je u jednoj smjeni bila voditeljica, a u dvije koordinatorica kampa na Gradskom kupalištu, bila je zanimljiva novost ne samo djeci, nego i voditeljicama i voditeljima.


Osim logističke pomoći u organizaciji, Grad Poreč-Parenzo svoj djeci s područja grada i pripadajućih naselja sufinancira boravak, dok ga u potpunosti financira djeci u socijalnoj potrebi, a sve kako bi djeci osigurao zabavne, a roditeljima bezbrižne ljetne praznike. I ove je godine Valamar je za potrebe kampa ustupio igraonicu hotela Pinija te je pripremao topli obrok, a iz organizacije se zahvaljuju i dugačkoj listi ostalih donatora koji su svaki na svoj način pomogli da program kampa bude bogatiji i da djeci bude zabavnije. Besplatno su radili: plesna skupina Aria, Košarkaški klub Poreč, Forex prijevoz brodom, Gradsko društvo Crvenog križa Poreč, Ski lift i Vita Leva turistički vlak. Posebne cijene usluga osigurali su restoran Korta u Zelenoj laguni, Dino park, Istralandija, Ljuština Trans i vlasnik wibita. Hvala svima koji su se uključili i pomogli ostvariti za porečku djecu program za još jedno nezaboravno ljeto u kampu. Od ponedjeljka po prvi put kreće i ljetni kamp za djecu s teškoćama u razvoju, jer želimo jednake prilike za svu našu djecu, poručuju iz Grada Poreča, koji u potpunosti financira cijeli projekt.

(REX)