Uspješno provedena akcija „Želim proći!“

VOLONTERI VELIKA SRCA OBILJEŽILI DAN OSOBA S INVALIDITETOM
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i Međunarodnog dana volontera, danas je u Puli provedena akcija „Želim proći“- volonterska akcija s ciljem ukazivanja na nepropisna parkiravanja koja onemogućavaju prolaz djeci, majkama s kolicima, osobama s invaliditetom i drugim učesnicima u prometu. Tom je prigodom danas u MMc-u Luka Pula organizirano predstavljanje organizacija civilnog društva i ustanova koje rade s volonterima i volonterkama ili ih uključuju u svoj rad. Zainteresirane građanke i građane mogli su razgovarati s predstavnicima organizacija koje su se odazvale kao i o mogućnosti volontiranja. Cilj ovakvog poredstavljanja bio je podići vidljivost volontiranja, doprinijeti priznavanju vrijednosti volonterskog rada, te zajedničkim druženjem obilježiti Međunarodni dan volontera – 5. prosinca.
U provedbi i predstavljanj ugrađanske inicijative sudjeluju Inicijativa za volonterski centar Istarske županije (Suncokret Pula, Cassoni Vecchi, Zelena Istra, ZUM, Metamedij, Crveni križ Pula, Obiteljski centar Istarske županije) i suradnici( Udruga obitelji osoba stradalih u prometu, Društvo distrofičara Istre, DTI Pazin, Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe, Udruga Merlin).
U Akciju Želim proći putem komuinalnih i prometnih redara uz Pulu su se uključili i gradovi Buje, Novigrad, Vodnjan, Poreč, Labin, Pazin, Rovinj.
Građansku inicijativu financira Zaklada za poticanje parnerstva i razvoja civilnog društva uz sufinancijsku pomoć udruge ZUM te sponzorstvo tiskare Denna d.o.o.
Mobilni dio akcije održan je na način da su svije grupe propješačile najfrekventnije dijelove centra Pule dijeleće letke – zelene onim vozačima koje treba pohvaliti i crvene onima koje treba upozoriti.
Svi građani i građanke zainteresirani za volonterstvo javite se na [url=http://twiki.pula.org/bin/view/VolonterskiCentar]http://twiki.pula.org/bin/view/VolonterskiCentar[/url] gdje možete preuzeti prijavne obrasce ! (K.H. / E.O.)