Uklonjenja je misteriozna jedrilica s plaže autokampa u Banjolama

Uklonjenja je misteriozna jedrilica s plaže autokampa u Banjolama-145637

OPĆINA MEDULIN PREUZELA INICIJATIVU
Prije tri mjeseca, plaža autokampa u Banjolama postala je domaćin neobičnom prizoru - nasukanoj jedrilici bez zastave, registracije i imena. Ovo misteriozno plovilo izazvalo je znatiželju i zabrinutost među lokalnim stanovništvom i posjetiteljima, a sada je Općina Medulin, o vlastitom trošku, uklonila plovilo s plaže. "Jedrilica je uklonjena jučer u popodnevnim satima.", kažu nam iz Općine Medulin. 

Jedrilica, koja se pojavila bez ikakvih identifikacijskih oznaka, postala je enigma za sve nadležne službe. Lučka Kapetanija Pula nije mogla preuzeti odgovornost za njezino uklanjanje jer plovilo nije imalo registarski broj, što znači da nisu imali način da identificiraju vlasnika i naplate troškove uklanjanja. Zbog toga je Općina Medulin preuzela inicijativu i organizirala uklanjanje jedrilice s plaže autokampa. 

"Firma koju je Općina Medulin angažirala za uklanjanje je Murgons d.o.o., firma za ronilačke radove iz Pule. Kompletno odsukavanje financirala je Općina Medulin", rekao nam je načelnik Kirac. 

 

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Pitamo GRAD(o)načelnika koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

(H.R/foto: Čitatelj)