U vinkuranskom kamenolomu održava se zanimljiv “TWG festival”

U vinkuranskom kamenolomu održava se zanimljiv “TWG festival”-135906

FESTIVAL ZABAVE, KREATIVE, AKROBACIJE, JOGE, PENJANJA, ŽONGLIRANJA
Udruga Unity Twg organizira TWG Fest, četverodnevnu manifestaciju na kojoj se odvija ukupno 17 radionica poput slackline-a, highline-a, penjanja, plesa na svili, yoge, acro yoge i brojne druge. Za sudjelovanje u radionicama nije potrebno prethodno znanje i poznavanje disciplina, a organizatori poručuju kako je ulaz besplatan za sve prolaznike, šetače, mještane i oni koji žele pogledati što se to u vinkuranskom kamenolomu događa te aktivnosti za djecu.

Manifestacija se održava od 13. – 16. travnja, a organizatori su skupina mladih, okupljena kroz udrugu Together We Grow. Ideja samoga festivala je okupiti što veći broj performera, lokalnog stanovništva kao i slučajnih prolaznika koji će se potaknuti da iskuse, prožive i dožive aktivnosti kojima se Udruga bavi. Također, iz udruge poručuju kako kroz ovakve manifestacije žele predstaviti rad udruge, ali i proslaviti veliki 5 rođendan koji obilježavaju ove godine. 

Udruga se bavi slackline-om – vještinom hodanja, odnosno ravnoteže na 2,5 cm širokoj elastičnoj traci (gurtni),  a koja može biti postavljena na raznim visinama (od 20 cm iznad poda pa do visine planinskim vrhova odnosno može i preko 500 m.) te na raznim dužinama – od 5 m pa sve do cca 2.500 m, što je i trenutan svjetski rekord. Pored toga, udruga se bavi i plesom na svili, žongliranjem s raznim rekvizitima, acro yogom, penjanjem te ostalim srodnim sportovima.

Više informacija o festivalu možete pročitati na njihovim službenim stranicama: https://festival.together-wegrow.com/

(REX)