U Umagu održan 14.“Međunarodni oldtimer rally”

U Umagu održan 14.“Međunarodni oldtimer rally”-139411

14.“MEĐUNARODNI OLD TIMER RALLY“

Pod pokroviteljstvom Grada Umaga i partnerom u manifestaciji, Petram Resort & Residences, s velikim je uspjehom protekle subote održan u Umagu 14.'Međunarodni oldtimer rally.
Ovo tradicionalno okupljanje ljubitelja povijesnih vozila posjetilo je 97 posada iz šest zemalja. Brojna publika na Trgu slobode u Umagu, sa divljenjem je pratila ovaj nesvakidašnji događaj  u kojem su se posebno isticali vrhunski restaurirani stogodišnjaci.

Uz nekoliko primjeraka Ford A iz 1930. godine, bio je tu i Morris Cowley iz 1930., Dodge iz 1934., Austin seven specijal iz 1934, MG iz 1935., a poseban interes izazvao je predivan motocikl Indian iz 1929. godine, koji je bio i najstarije vozilo rallya. Od nešto mlađih modela, istaknula su se dva vrlo lijepa Chevroleta Apache iz 1955. godine, Mercedes Adenauer, Mercedes 111, iz 1960.- tih te još nekoliko limuzina i kabrioleta iste marke.

Za svačiji ukus po nešto, od Fićeka i sportskih dvosjeda, do američkih limuzina. Na znak podnevnog zvona, krenula je defile vožnja gradom, te turističkim naseljima Plave lagune, Punta, Stella maris, Katoro i Savudrija, gdje je putem uz plaže i hotele vesela kolona plijenila poglede brojnih turista. Nakon stanke za ručak, učesnici su posjetili novo izgrađeni turistički kompleks Petram Resort & Residences, gdje je, upriličen svečani domjenak uz podjelu nagrada i priznanja svim učesnicima.

Predsjednik organizacionog Odbora:
Milan Vukšić