U tijeku je manifestacija ‘Dani Sarajeva u Istri’

NE PROPUSTITE NAJBOLJE BOSANSKE SPECIJALITETE!!!
U tijeku je manifestacija „Dani Sarajeva u Istri“, koja se ovog vikenda održava u Hotelu & Restaurantu Velanera u Šišanu. Program traje četiri dana, od 21. do 24. ožujka, a svakoga dana od 11 do 13 sati na rasporedu je radionica pripreme autohtone kuhinje, priprema bosanske kave „Zlatna Džezva“. Poslužuju se i dva menu ručka od 13 do 15 sati, prvi se sastoji od šehera – Sarajevska čorba, slagana zeljanica, Vezirske mahmudije i baklave, dok se u drugome poslužuje Begova čorba, Heljdopita, Sajarevski sahan – Šiš ćevap – Sogan dolma – Sarma – Krzatma – Punjena paprika i Tufahija.

Od 18 do 19 sati na rasporedu je prezentacija vina, domaćih likera i rakija Bosne i Hercegovine. Dok se od 19 sati poslužuje večera, također kroz dva menua, i to u prvom Višegradska čorba, Sirnica, Hadžijski ćevap i Kadaif, a u drugome Tarhana čorba, Burek, Veseli Bosanac i Hurmašica.
 Cijena menua iznosi 120 kn po osobi, a mjesto se može rezervirati telefonom na 052/300-620, 052/300-621 i 091/208-62—11 ili elektroničkom poštom na velanera@velanera.hr.

Obrtnička komora Istarske županije u suradnji s Obrtničkom komorom Federacije Bosne i Hercegovine osmislila je ovu manifestaciju s ciljem unapređenja suradnje te prezentacije gastronomske kulture i tradicije. Potporu manifestaciji pružili su Grad Pula i Istarska županija.