U Puli održan susret kolekcionara i ljubitelja autića

U Puli održan susret kolekcionara i ljubitelja autića-136090

RAZMJENA ISKUSTVA I POKOJEG AUTIĆA
Na terasi Daltons bara održan je 2. Istrameet susret kolekcionara i ljubitelja autića. Na susretu je sudjelovalo 15 ljudi iz Istre i Rijeke i jedan kolekcionar iz Virovitice. Kako su nam rekli mnoštvo njih je krenulo u ovaj hobi iz ljubavi prema autima. Okupili su se kako bi razmijenili iskustva i pokoji autić. Vlado Vangelovski iz Poreča koji se bavi ovim kolekcionarstvom već skoro 45 godina rekao nam je da mu najstariji autić ima od kad je on imao 8 godina, i da se otad bavi s tim te da mu je izuzetno drago da su se skupili i popričali o svojim malim limenim ljubimcima. Toni iz Pule koji je ujedno i organizator ovog susreta je nešto mlađi, a on se bavi s tim već 20-ak godina kao i nekolicina ostalih sudionika. Za prostor održavanja susret glavni je bio Adriano Kliba. Goga je iz Pule te je ona kolekcionarka Mini Morrisa i Coopera.

Na susretu je izloženo raznih modela autića, posebno su bili tu autići Mercedes SL 300 koji je star 50 godina, Moskvich 40 godina i razno raznih modela, ali posebno je bila upadljiv model Toyote Corolle koju Alain Prost vozio 2006 s njegovim potpisom, supercarsi, rally custom i Tunning autići. 

Sudionici ovog susreta bili su: Goga, Vlado, Toni, Adriano, Zoran, Corado, Dragan, Davor, Ivica, Tin,  Megi, Zlatan, Valter i Emil.

(Foto i tekst: Elvis Malagić)