U lučici Mandrač održana manifestacija “Pula pod jedrima”

U lučici Mandrač održana manifestacija “Pula pod jedrima”-128040

TIVOLI MANDRAČ KUP OKUPIO MNOŠTVO OPEN KRSTAŠA I REGATNIH JEDRILICA TE ORC
Četvrti u nizu međunarodni sportsko kulturni event u 2022. godini pod sloganom „Pula pod jedrima” nositelja JK Delfin održan je u subotu, 25. lipnja u pulskoj luci tradicionalnom međunarodnom regatom Tivoli Mandrač kup.

Tradicionalno start je godinama bio u 11 sati, no ove su godine iz organizcaijskog tima odlučili izbjeći najveću vrućinu te je start bio u 16 sati. Ograničeno vrijeme regatavanja je 20 sati, a nakon regate slijedila je prigodna večera i proglašenje u lučici Mandrač.

„Zbog sve ekstremnije vrućine, moramo biti fleksibilni u planiranju te misliti na sve involvirane u organizaciju, kako one koji su direktno, tako i one indirektno uključene koji prate tijek regate s obale. U 15 sati je bila registracija sudionika, sastanak skipera i preuzimanje regatnih brojeva u lučici Mandrač, a u 16 sati start regate. Trenutno su najdulji dani u godini, sunce zalazi u 20:55 sati, tako da smo maksimalno iskoristili dan regatavanjem, a sa smirajem dana i padom visokih temperatura okupili smo se u lučici Mandrač uz zakusku i glazbu”, rekli su organizatori.

Regata je održana u nadležnosti Hrvatskog jedriličarskog saveza, a vodi prema pravilima Svjetske jedriličarske organizacije.
Rezultati će se bilježiti prema dužini plovila po grupama: Open Krstaši i Regatni te ORC. Regata se dodatno boduje za Istarski kup krstaša – Argonaut kup (AK).

Sport, rekreacija, romantični prizori, gastro doživljaj i jedriličarska fešta - tako je zamišljen ovogodišnji Tivoli Mandrač kup u našoj prelijepoj antičkoj Puli.

(dv)