INTERAKTIVNE RADIONICE KUHARSTVA, SLASTIČARSTVA I UHOSTITELJSTVA POSLUŽIVANJE
Jučer, 14. listopada, u Centru KLIK Pula održan je zanimljiv i interaktivan događaj u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata i obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja. Centar je otvorio svoja vrata građankama i građanima, pružajući im priliku da se upoznaju sa suvremeno opremljenim prostorima i sudjeluju u kreativnim radionicama.
Nakon kratkog uvodnog dijela, posjetitelji su pod stručnim vodstvom obišli prostorije i saznali kako se pripremaju jela sous vide tehnikom, filira riba, flambiraju slana i slatka jela te kako se pripremaju digestivni kokteli i homemade pripravci. Ljubitelji slastica posebno su uživali u biškoteriji, gdje su mogli naučiti pripremati različite desertne delicije.
Osim kulinarskog dijela, posjetitelji su dobili informacije o programima usavršavanja i osposobljavanja te neformalnog obrazovanja za odrasle koje Centar KLIK nudi. Programi su besplatni uz HZZ vaučere, što je dodatno privuklo mnoge zainteresirane.
Događaj je protekao u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, a svi posjetitelji mogli su kušati pripremljena jela i razmijeniti iskustva s domaćinima i stručnjacima. Organizatori ističu kako je cilj ovakvih događaja približiti građanima EU projekte, ali i potaknuti cjeloživotno učenje kroz praktične i kreativne radionice.
(I.I.)
Programski sadržaj financiran je sredstvima Istarske županije - Regionale Istriana, iz Ureda župana u okviru provedbe javnog poziva za financiranje programskih sadržaja od interesa za Istarsku županiju u 2025. godini.