U Histriji svečano otvoren 10. BPW Danube Net Forum poslovnih žena

U Histriji svečano otvoren 10. BPW Danube Net Forum poslovnih žena-72767

ŽENE U STEM ZANIMANJIMA, INOVACIJAMA I RUKOVOĐENJU
Kao što je najavljeno, jubilarni 10. Forum BPW Danube net otvoren je danas u  Puli u hotelu park  Plaza Histria. Kongres se održava  pod naslovom "Žene u STEM zanimanjima, inovacijama i rukovođenju". To su naime najbolje plaćene djelatnosti odnosno poslovi, te se savjetovanje usmjeruje na poticajne mjere usmjeravanja žena prema navedenim aktivnostima. 

Službeni jezik Foruma, 4. i. 5. studenoga u hotelu Park Plaza Histria je engleski jezik, a svečanost otvorenja održala se u Park Plazi Histria u 10.00 sati.
Iz programa izdvajamo: 

Petak, 4.11.2016.
- u 9 sati otvara se Izložba starih fotografija Pule iz fundusa VIZZ Gradske knjižnice i čitaonice Pula s ciljem valorizacije povijesne baštine u gospodarske svrhe.
- u 10 sati počinju pozdravni govori na svečanosti otvorenja; do 10.40.
- u 10. 40 obilazak izložbe GKČ, upriličuje se Lobbying for shopping, a Svjetske predstavnice poslovnih žena na raspolaganju su za pitanja novinara.
- u 11.00 do 13. 00 sati održavaju se uvodni govori, između ostalih,  Svjetske BPW predsjednice, predstavnice BPW u UN New York i Geneva,te u EU komisiji.
-od 14.00 -16.00 sati, paralelno u malim dvoranama paralelne sesije ( 6 okruglih stolova)
- od 16.00  do 19.00 sati posjeta  prodavaonicama s popustima za BPW članice
-od 20.00 sati nadalje Gala večera

Tijekom svečanosti otvorenja, govorile su: Alida Perkov, predsjednica BPW Pula, zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, zamjenica istarskoga župana Viviana Benussi, putem video linka EU parlamentarac Ivan Jakovčić, iz BPW Europe Giuseppina Bombacci, predsjednica BPW International Yasmin Darwich te u ime predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, njezina osobna izaslanica i predsjednica Hrvatske Udruge Poslodavaca Gordana Deranja, koja je i otvorila skup.

Subota, 5.11.2016:

Posebno ističemo dolazak predstavnika EUSDR (EU strategy for Danube Region) te predstavnice Gospodarskog senata Austrije. kao i tri okrugla stola.
Nakon toga se čitaju zaključci i najavljuje sljedeći Forum u Budimpešti 2017.

(REX/ foto: Manuel Angelini)