U četvrtak počinje žminjska Bartulja

U SUBOTU KONCERT ZLATKA PEJAKOVIĆA
Ovoga četvrtka, 26. kolovoza, u 15 sati, sa biciklističkom trkom «Tour po Žminjštine», počinje ovogodišnje žminjske Bartulje. Program će biti podijeljen u tri dana, sa mnogobrojnim aktivnostima, u nekima od kojih će moći sudjelovat i posjetitelji. Prvog dana, osim već spomenute biciklističke utrke, svi prisutni moći će se okušati u gađanju glinenih golubova, te će moći pogledati i rukometni turnir veterana, sve u vremenu od 17 do 20 sati. Na kraju večeri, započet će animacijski program za najmlađe.
Drugoga dana, u petak, od 12 do 23 sata i 30 minuta trajat će boćarski turnir, po sistemu 3+1, na boćalištu Petra Radovana. U 17 sati održat će se nogometna utakmica između ekipa Žminja i Vinodola, a od 21 sat počinje zabavni program, u sklopu kojega će, Zat Kaštela, koncert održati Jelena Rozga.
U subotu, posljednjeg dana festivala, program će biti i najjači i najraznovrsniji. Već u 7 ujutro, počinje stočni sajam, koji će trajati do 14 sati. U 8 sati počinju i dvije smotre – ona autohtonih pasmina goniča, te domaćih životinja i starih poljoprivrednih strojeva, koje obje traju do 12 sati. U 9 sati u Kuli počinje izložba Tomislav Buktenica i video projekcija 119 brigade, koja traje do 20 sati, te natjecanje u gađanju glinenih golubova, koje će u organizaciji LD Zec, trajati do 16 sati. U 9 sati također počinju i nogometni turnir pionira i mlađih pionira, te turnir u pljočkanju.  U 17 sati će se također odigrati još jedna nogometna utakmica, između ekipa veterana sv. Mateja i Žminja, a u kulturnom programu nastupit će limena glazba iz –Višnjana. U kulturno umjetničkom programu potom slijedi nastup FD Cere, OŠ Vladimir Gortan, Dječji vrtić Rapčići, te njihovih gostiju. Od 21 sata počinje zabavni dio programa, u sklopu kojega će koncert održati Zlatko Pejaković.
Valja također naglasiti kako će u za vrijeme trajanja Bartulje, biti održan i 8. Gospodarski sajam, koji će trajati od petka, 28. kolovoza, kada je u 14 sati otvorenje, pa do subote u 15 sati kada počinje zadnji dio programa. (REX)