Tradicija, okus i obiteljska ljubav na blagdanskom stolu uz Alden bakalar

Tradicija, okus i obiteljska ljubav na blagdanskom stolu uz Alden bakalar-141849

UŽIVAJTE U BLAGDANSKIM DELICIJAMA UZ ALDEN BAKALAR
Blagdani su vrijeme za uživanje u ukusnoj hrani i druženju s obitelji i prijateljima. Bakalar je tradicionalno jelo na blagdanskom stolu u mnogim zemljama, uključujući Hrvatsku, a Alden bakalar je izvrsna opcija za blagdanski ručak ili večeru. Upravo u duhu Božića, obitelj Banko iz Baderne, zajedničkim snagama na temelju obiteljske tradicije proizvodi i nudi gotov riblji specijalitet Mantecato koji možete isprobati u četiri okusa: klasik, sa zelenim paprom, kaparom i maslinama, a svi su proizvedeni bez konzervansa, aditiva i umjetnih boja.

Razgovarali smo s Danijelom Banko Štokovac iz obitelji Banko o njihovim počecima, o ljubavi prema bakalaru, o dobrobitima bakalara i njihovim proizvodima. Više u nastavku intervjua:

Recite nam za početak, od kada postoji i kako su nastali Alden bakalari?

Alden postoji od 1990. godine. Tada smo otvorili prvu delikatesu u Poreču i počeli pripremati bakalar na bijelo. S vremenom je ova delicija doživjela veliki uspjeh, te smo počeli proizvoditi za trgovačke lance, restorane i hotele na području Istre. Kroz tri desetljeća proširili smo tržište na Zagreb, Dalmaciju, otoke, Sloveniju i sjeverni dio Italije.

Kako je došlo do ideje da se u Istri bavite bakalarom pored nadolazeće industrije vina, maslinovog ulja, tartufa?

Obzirom da je tata kuhar, kako sam već spomenula u vrijeme otvaranja delikatese u Poreču, na dan otvorenja pripremio je bakalar. Uzvanici su bili oduševljeni i dali nam ideju da bi bilo lijepo da ga imamo konstantno u ponudi delikatese. Od toga dana ideja definitivno zaživjela.

Danijela, koliko znamo, vi polako preuzimate posao od oca, od kud ta vaša ljubav prema bakalaru?

Mislim da je to neminovno hahaha... bakalar nam je već u genima! Šalu na stranu. U taj posao je utkan cijeli život naših roditelja, danas ja i brat sa zadovoljstvom nastavljamo graditi taj posao. Svaka godina nam donosi nove izazove, ali uz strpljenje i postavljanje malih planova zajedno sa našim vrijednim zaposlenicima uvijek uspjemo realizirati i zatvoriti godinu sa uspjehom.

Upoznajte nas malo sa vašim proizvodima, što se sve može pronaći pod Alden etiketom?

Razna pakiranja - Bakalar klasik, sa maslinama, zelenim parrom i kaparima. (Dorijan, pogledaj na našim stranicama.)

Otkrijte nam i tajnu imena Alden?

Alden je dobila ime po obitelji iz serije "Loving". Emitirala se na Rai 2 pod nazivom "Quando si ama". Seriju je pratila naša baka, i kada smo tražili ime po kojem ćemo nazvati firmu, njoj je došla ideja. Baka je odradila dobar branding, od tuda počinje naša priča.

Zašto je dobro da ljudi konzumiraju bakalar?

Zbog svoje nutritivne vrijednosti, bakalar je bogat izvor proteina, minerala i omega-3 masnih kiselina.

Za kraj, božićna poruka iz Aldena za čitatelje Regional Expressa

Dragim čitateljima Regionala želimo sretan Božić sa željom da ovi blagdani svima proteknu u miru, zdravlju i veselju okruženi svojim najmilijima.

(D.V/foto: Facebook stranica Alden bakalar)