The Times: Vrsar se našao na vrhu top pet liste skrivenih bisera u Hrvatskoj

The Times: Vrsar se našao na vrhu top pet liste skrivenih bisera u Hrvatskoj-133658

U ČASOPISU SU ISTAKNULI VRSAR KAO NAJBOLJE MJESTO ZA KAMENICE I PROMATRANJE DUPINA
Potaknuti uvođenjem eura i ulaskom Hrvatske u Schengen, iz britanskog The Timesa su odlučili osvrnuti se na nekoliko domaćih destinacija koje nisu toliko popularne, a trebale bi biti. Kako kažu, Dubrovnik, Hvar i Rovinj su nesumnjivo među najljepšim mjestima, no Hrvatska nudi još više.

"S ulaskom u Schengen i uvođenjem eura, 2023. mogla bi biti godina u kojoj ćemo istraživati manje poznata mjesta u Hrvatskoj", napisali su u svom tekstu.

Među top pet skrivenih bisera tako navode Vrsar koji je, pišu, čak i Casanova u 18. stoljeću posjetio dva puta te tamo, naravno, imao aferu. Kažu za Vrsar da je najbolje mjesto za kamenice i promatranje dupina. Osim prirodnih ljepota i znamenitosti, preporučuju i izlet brodom do Limskog kanala, kupanje u špilji te ručak u restoranima uz obalu i uživanje u kamenicama i iznimno ukusnim dagnjama.

Nedaleko od Istre, druge na listi The Timesa našle su se Rastoke. Iako su Plitvička jezera svakako jedna od najljepših atrakcija u Hrvatskoj, pišu, ponekad se zna stvoriti prevelika gužva te su jedna od boljih alternativa Rastoke. Navode kako je ova destinacija odlična ideja za provesti dan u prirodi, ali i kako lokalni restorani nude odlična jela s pastrvom u glavnoj ulozi.

(H.R.)