Danas će se u Poreču održati svečano otvorenje 2. međunarodnog sajma PromoArh

Danas će se u Poreču održati svečano otvorenje 2. međunarodnog sajma PromoArh-130481

SRIJEDA, 21. RUJNA U DVORANI ŽATIKA S POČETKOM U 11 SATI
PromoArh  2022. – 2. međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja održati će se u dvorani Žatika od 21. – 23. rujna 2022. godine.

Sajam je svoje prvo izdanje doživio 2019. godine te je od strane posjetitelja i izlagača ocijenjen vrlo uspješnim. Zbog velikog interesa i odličnih povratnih informacija nakon prvog održanog sajma, organizatori su odlučili  nastaviti sa održavanjem nakon dvogodišnje pauze. 

Sajam graditeljstva, opremanja i uređenja značajna je manifestacija za  Istru, ali i  Hrvatsku koja će omogućiti svim zainteresiranim subjektima koji su uključeni u proces projektiranja, građenja, opremanja i uređenja objekata,  da na jednom mjestu doznaju sve potrebne informacije, da se upoznaju s novim tehnologijama i trendovima. Sajam će se održati na 2 500 m2 unutrašnjeg  i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora u dvorani Žatika .

Osim zanimljivih izlagača, ove godine smo također stavili u fokus edukaciju te bogat stručni program naših cijenjenih predavača čije su teme aktualne i interesantne našoj ciljanoj publici, kako bi se kroz edukaciju, predavanja, konstruktivne panel rasprave i radionice razmijenile informacije i ideje. 

"Kroz svoj Education point sajam PromoArh omogućuje i stručno usavršavanje sudionika, stoga će polaznicima članovima HKIG ( Hrvatska komora inženjera građevinarstva ) i HKA ( Hrvatska komora arhitekata ), biti izdane potvrde za ostvarene akademske sate prema Programu stručnog usavršavanja HKIG i HKA" najavljuje direktorica sajma Ivana Štiković.

PROGRAM:

SRIJEDA 21.09.

  • Zelena i održiva gradnja 

ČETVRTAK 22.09.

  • Zabrana građevinskih radova u sezoni 
  • Panel rasprava ( Obrtnička komora Istarske županije ) – besplatno 
  • Novi sustavi gradnje i montažna gradnja                                     

PETAK 23.09.

  • FIDIC UGOVORI 

Seminar: Fidic uvjeti ugovora, sporovi, nova izdanja 2017. 
Predavač profesor mr.sc. Časlav Dunović, dipl.ing.građ. održati će seminar na temu FIDIC uvjeti ugovora koji su najviše primjenjivani modeli ugovora za građevinske i inženjerske radove u svijetu, te su trenutno najčešći, ako ne i jedini, međunarodni standard ugovaranja radova koji se koriste u Hrvatskoj. 

Program seminara se sastoji od 3 modula, modeli općih uvjeta ugovora FIDIC, potraživanja i rješavanje sporova, FIDIC izdanja 2017. 

Seminar je namijenjen svima koji već rade na projektima u kojima se primjenjuju FIDIC-ovi uvjeti ugovora kao i onima koji će ubuduće raditi na takvim projektima : 
•    Voditelji projekata u javnim i privatnim poduzećima
•    Konzultanti i nadzorni inženjeri 
•    Svi koji se žele upoznati s FIDIC-ovim uvjetima ugovora ili proširiti svoja znanja 

  •  BIM Nove tehnologije u projektiranju i vođenju gradilišta 

BIM predstavlja standard rada građevinske industrije, omogućuje kolaboraciju svih sudionika građevinskog projekta, ali i brže i točnije stvaranje tehničke dokumentacije.

Stručan edukacijski dio u organizaciji je u partnerstvu sa tvrtkom Baldini Studio d.o.o. iz Zagreba.

Ulaz na 2. međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja naplaćuje se 30,00 kuna te ulaznica vrijedi za sva 3 dana posjeta sajmu . 

Više informacija o sajmu i kotizacijama za stručna događanja možete pronaći na www.promoarh.com 

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:
Srijeda, 21.09.2022. / 11:00 – 19:00 sati
Četvrtak, 22.09.2022. / 10:00 – 19:00 sati
Petak, 23.09.2022. / 10:00 – 19:00 sati

Svečano otvorenje sajma PromoArh održati će se u srijedu 21. rujna, u 11:00 sati.

(REX)