Susret generacija po prvi puta u Vodnjanu

HUMANITARNA AKCIJA U SKLOPU VODNJANSKOG LJETA
U srijedu 22. srpnja s početkom u 20 sati, u Vodnjanu na prostoru sajma, a u organizaciji MKK „Calderiva“ i Moto Cluba „Hornet“ iz Vodnjana, održati će se po prvi puta na ovom području Susret generacija. Osnovni cilj cijele manifestacije je da simboličnih 10 kuna ulaznice ide u prilog, ciljano, za izgradnju kuće - prizemnice,  26 -godišnjem stopostotnom invalidu Zoranu Divkoviću iz Vodnjana.
Dečko je nastradao u saobraćajnoj nezgodi prije 13 godina, a obzirom da stanuje na drugom katu stare kuće na vodnjanskoj placi, nije bio u mogućnosti izići na svjetlo dana punih 5 godina.
Rock scena 70-tih i 80-tih u Vodnjanu bila  je vrlo jaka (grupa "MIR", "Kontiki", "Sigme", "Arianna", "Gustaph", "Stabilizacija", "Klima uređaj" i mnogi drugi iz kojih su kasnije neki članovi ostvarili zavidnu glazbenu karijeru. Kako su svi željni slušanja dobre glazbe i druženja, okupila se ekipa koja je sa entuzijazmom  inicirala ovaj glazbeno - humanitarni događaj, sakupila fotografije, video i glazbene zapise iz tog vremena. Ekipu čine Danilo Dragosavac, Franko Macan, Davor Dragosavac, Zlatko Rojnić, Klaudio Gorlato, Giulio Kliba, Mirjan Batel, Zlatko Zulfikarpašić, Dario Ušić, Zdenka Pančić, Gledis Karamatić, Marino Banković, Loretta Morosin, Milan Mušković, Dean Vrtačić, Nada Ribarić i mnogi drugi koje nismo spomenuli, a zahvaljujemo na suradnji», kazali su iz Motokluba Calderiva. Zahvalili su se i Gradu Vodnjanu koji se spremno odazvao na ovu inicijativu i financijski potpomognuo organizaciju, te je Susret generacija uvrstio u program Kulturnog ljeta Grada Vodnjana.
Bivši član grupe Gustaph, Igor Arih, adanas poznati grafički dizajner, sponzorirat će WNBS majicama, a voditelj programa je Alfredo Kocijančić.
»Nadamo se velikom odazivu i pozivamo sve zaljubljenike u izvornu Rock glazbu da dođu i uživaju zajedno s nama», poručili su organizatori. (REX)