Studenti OET-a pobjednici Olimpijade ekonomista i poduzetnika u Sarajevu

NOVI USPJEH STUDENTSKIH PROJEKATA
Studenti Odjela za ekonomiju i turizam "Dr.Mijo Mirković" u Puli po prvi su puta sudjelovali u akademskom dijelu natjecanja sedme Olimpijade ekonomista i poduzetnika u Sarajevu i odmah su ostvarili povijesni uspjeh zauzevši prvo mjesto. Nakon što su se u prethodne dvije godine vraćali sa peharima iz sportskih disciplina pulski studenti dokazali su svoju vrhunsku kvalitetu i u akademskoj domeni. Pobjednički tim činili su studenti diplomskog studija OET-a Martin Valić Vale, Sanja Dolenec, Natalija Cimbola, Ivana Kozjak, Sendi Glavina i Patrik Paronić koji su time ostvarili mogućnost da na sljedećoj Olimpijadi ekonomista i poduzentika preuzmu ulogu mentora i ocjenjivačkog žirija ostalim natjecateljskim ekipama.
Temeljni ciljevi akademskog programa e7-7 ekonomijade, koja se održala od 14. do 17. travnja 2011., bili su jačanje poduzetničkog duha kod studenata poslovnih i ekonomskih fakulteta kao i pružanje temeljnih znanja i iskustva iz ovog područja. U sklopu akademskog programa natjecalo se pet odabranih ekipa (fakulteta) iz cijele regije. Sudionici su imali vrlo složen zadatak istražiti i prikazati industriju plasteničke proizvodnje u svojoj zemlji te osmisliti inovativnu ideju proizvodnje zdrave hrane koja bi doprinijela rješavanju problema nezaposlenosti. Pulski studenti pod vodstvom mentora dr.sc. Tee Golje i mr.sc. Deana Sinkovića, MBA predstavili su svoju ideju koja se odnosila na pokretanje poduzeća Organic Trade Network kao posrednika između proizvođača zdrave hrane i tržišta, odnosno subjekta zaduženog za pružanje usluga promocije i distribucije proizvoda plasteničke proizvodnje, i to s naglaskom na održivu poljoprivredu.
Unatoč izuzetno jakoj konkurenciji stručni žiri sastavljen od sveučilišnih profesora, stručnjaka iz područja agronomije, poduzetnika i studenata jednoglasno je pobjednikom proglasio projekt studenata OET-a.
Osim rada na projektu, ovogodišnja Olimpijada ekonomista i poduzetnika omogućila je našim studentima da upoznaju svoje kolege iz cijele regije te da uživaju u organiziranom obilasku i noćnom programu predivnog Sarajeva. (www.efpu.hr)