Sretan Međunarodni dan žena!

Sretan Međunarodni dan žena!-135008

BORBA ZA JEDNAKOST, PRAVDU I DOSTOJANSTVO TRAJE I DANAS
Danas se obilježava Međunarodni dan žena, dan posvećen ženskoj jednakosti, pravima i dostojanstvu. Ovaj dan je prilika da se osvrnemo na napredak koji smo ostvarili u borbi za ravnopravnost spolova, ali i na izazove s kojima se još uvijek suočavamo.

Žene su igrale važnu ulogu u svim aspektima društva, od znanosti do umjetnosti, od politike do sporta. Međutim, još uvijek se suočavamo s diskriminacijom i neravnopravnošću u mnogim područjima. Žene zarađuju manje od muškaraca za isti posao, često su manje zastupljene u upravljačkim pozicijama, a suočavaju se i s povećanim rizikom od nasilja.

Stoga je važno nastaviti se boriti za ženska prava, i to ne samo na međunarodnoj razini, već i u svakodnevnom životu. Moramo se zauzeti za ravnopravnu plaću za žene, za jednakost u obrazovanju, za zaštitu od nasilja te za pravo na izbor u svim aspektima života.

Na ovaj dan želimo podsjetiti na sve žene koje su se borile i žrtvovale kako bi poboljšale živote svih žena, kao i na one koje se i danas bore za naša prava. Bez njihove hrabrosti i predanosti, mi ne bismo bile tu gdje jesmo danas.

Stoga, budimo solidarne sa ženama širom svijeta i nastavimo se boriti za pravdu, jednakost i dostojanstvo svake žene. Sretan Međunarodni dan žena!

(Regional Express)