Šokantno vršnjačko nasilje u Puli

Šokantno vršnjačko nasilje u Puli-139675

U CENTRU GRADA BANDA MALTRETIRALA I UDARALA MALOLJETNIKA 
Regional Express u posjedu je šokantnih video snimaka iz Pule na kojima se vidi kako nekolicina mladića u samom centru grada iznad Giardina u sred dana udara jednog bespomoćnog mladića. Slučaj je prijavljen policiji, pravobraniteljici za djecu i jednoj srednjoj školi. Šokirani viđenim, točnije bespomoćnošću žrtve i brutalnim šamaranjem koje se vidi na snimci, video smo proslijedili i događaj prijavili policiji.

PU Istarska nam je poslala ovaj odgovor: " Vezano za snimke koje ste dostavili, policija će poduzeti potrebne mjere u cilju utvrđivanja identiteta svih osoba sa snimke, a sukladno utvrđenom i druge mjere iz svoje nadležnosti."

Upit smo poslali i ravnatelju škole kojemu je također prijavljen slučaj i Uredu  pravobraniteljice za djecu te  očekujemo njihove službene odgovore koje ćemo objaviti čim ih zaprimimo. 

Zataškavanje bilo koje vrste nasilja ne podržavamo. 

Lokacija gdje se nasilje dogodilo

Jasno je da bi javno objavljivanje originalne video snimke moglo uznemiriti javnost i  izazvati reakcije sudbenih tijela te objavljujemo samo screenshot s ciljem zaštite identiteta maloljetnika, a ako se pokaže da objavljivanje videa nije protuzakonito video ćemo objaviti. Uvjereni smo kako će PU Istarska utvrditi sve okolnosti ovih uznemirujućih scena i da će se vinovnici privesti u ruke pravde o čemu ćemo izvijestiti naše čitatelje

(REX)