Škola soljenja sardela: Očuvanje tradicije i okusi mora

Škola soljenja sardela: Očuvanje tradicije i okusi mora-144173

SUBOTA, 20. TRAVNJA NA FAŽANSKOJ RIVI S POČETKOM U 18 SATI
Fažanska Mala ribarska akademija Sardela poziva vas na 20. godišnjicu "Škole soljenja sardela". Manifestacija će se održati u subotu, 20. travnja, na Fažanskoj rivi s početkom u 18 sati. Akademija otvara svoja vrata svima zainteresiranima, bez obzira jesu li djeca, mještani ili gosti. Škola soljenja sardela nudi priliku da se sudionici okušaju u starom ribarskom umijeću, ali i da nauče o važnosti pravilnog odabira ribe, soli, ulja i začina. Nakon tri mjeseca, limenke će biti otvorene, a najbolje soljene sardele bit će proglašene.

Gastro ponuda događaja neće razočarati ni najzahtjevnije gurmane. Posjetitelji će imati priliku kušati jela od slanih sardela, uz prigodna istarska vina i maslinovo ulje. Također, bit će organizirane radionice filetiranja i mariniranja sardela, prilagođene kako početnicima tako i iskusnim kuharima.

Za najmlađe posjetitelje, Ribica Sardelica priprema kreativne radionice i igraonice, pružajući im priliku da se zabave i nauče nešto novo o moru i ribarstvu.

Posjetitelji će moći uživati u glazbenom programu, koji će upotpuniti atmosferu ovog nezaboravnog događaja. Erik Balija i Klapa Ris te Duo Sunrise osigurat će glazbeni ugođaj koji će upotpuniti gastronomski doživljaj.

(REX)