Etno skupina Šćike predstavila svoj prvi video spot VIDEO

PROMOCIJA I SVIRKA ODRŽANE SINOĆ U CENKI – ju U PIĆNU
Šćike – Etno skupina iz Pićna i Kršana sinoć je održala promociju svog prvog video spota „Na gori je bura“.  Promocija i koncert održani su u ljetos otvorenom Centru za nematerijalnu kulturu Istre Etnografskog muzeja Istre u Pićnu, ujedno i organizatora promocije. Večer je protekla u dobrom raspoloženju i ugodnom druženju, a promociji su prisustvovali i načelnik Općine Pićan Ivan Franković, predsjednik Komisije za Kulturu, sport i turizam Matej Selar, organizatorica promocije Nuša Hauser iz CENKI – ja, pročelnik Upravnog odjela za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica, a među publikom našao se i poznati etnomuzikolog Dario Marušić.
Spot „Na gori je bura“ redateljski potpisuje Mladen Medić iz pulskog Virus Art Core studija, a snimateljski dio profesionalno je obavio Dragan Turina.
Etno skupina Šćike ili The Wedges, kako su se u početku nazivali, multiinstrumentalna su skupina svirača i pjevača na tradicionalnim istarskim glazbalima i istarskom versu, potekli iz Kulturno umjetničkog društva „Zlatela“ iz Kršana. U želji da sačuvaju tradiciju Istre, prilagodili su istarsku muziku i kanat suvremenom glazbenom izričaju upotrebljavajući i moderne instrumente, pa su pored bajsa, miha, sopila, volarica, mišnjica i dijatonske harmonike upotrijebili električnu gitaru i bas gitaru, bubnjeve, djembe, frulicu, šuškalice i druge prikladne instrumente.
Frontmen Etno skupine Šćike, Zoran Karlić vrstan je instrumentalist, a glas je osim u KUD – u Zlatela posudio i popularnom istarskom bendu Gustafi.
Šćike su do sada nastupale na etno glazbenim susretima u zemlji i inozemstvu, odlično ih prihvaća domaća publika, a za turiste koji posjećuju Istru, prava su atrakcija.
Dečki iz Šćika trenutno marljivo rade na svom prvom albumu, do sada su osim pjesme „Na gori je bura“ za koju su sinoć predstavili video spot, snimili i pjesmu „Draga nam je zemlja“, a uskoro je finalizirano snimanje i trećeg uratka „Kopa“.
Etno skupina Šćike osnovana je 2007.godine pod imenom The Wedges, a čine je: Zoran Karlić (vokal, mih, mala sopela, volarice, klarinet, mišnjice i blok flauta), Dorijan Floričić (prateći vokal, harmonika, udaraljke), Armin Poldrugovac (bajs, bas gitara, i prateći vokal), Masimo Fornažar (dijatonska harmonika), Ratko Barać (prateći vokal, akustična i električna gitara) i Moreno Marušić (bubnjevi). (D.F.)

Video vezan uz članak