S ciljem u Areni održan Pula Marathon

S ciljem u Areni održan Pula Marathon-130435

TRKAČI SU MOGLI BIRATI UTRKE NA 5, 10 I 21 KM
Jučer su u sklopu Pula Marathona održane tri utrke na kojoj je nastupilo preko tisuću sportaša i rekreativaca, a svi natjecatelji su mogli birati između utrka Pokreni 5 (5km), Pulska X-ica (10km) i Polumaratona (21km).

Utrka Pulska X-ica na 10 km krenula je ispred Arene, trkači su nastavili do Punte, zatim ulicom 43. istarske divizije do velikog rotora u Šijani gdje su skrenuli lijevo po nogostupu Ulicom Prekomorskih Brigada (zaobilaznica), vraćali su se Trščanskom ulicom do Punte i nastavili Ulicom 119. Brigade prema Mandraču do okretišta i trčali su po Rivi, nakon toga su ušli na na Forum pa do INK gdje su krenuli u finiš  preko Giardina do Gradske knjižnice pa na do Arene gdje je bio i cilj utrke.

Trkači utrka Pokreni 5 trčali su također do Punte, ali su se odmah vraćali prema Karolini ulicom Starih statuta. Zatim su Rivom trčali Ulicom 119. Brigade prema Mandraču, gdje je bilo okretište utrke na 5 km u ravnini sa željezničkom stanicom. Opet su se vraćali do Karoline i krenuli prema Forumu, pored Pošte na Giardine. Nakon Giardina skrenuli su pored Fine do Gradske knjižnice i vratili se u Arenu Amfiteatarskom ulicom.

Utrka polumaratona krenula je ispred Arene, trkači su trčali sličnim smjerom, s malim izmjenama, kao i oni sa Pulske x-ice, samo su tu dionicu otrčali dvaput.

Turistička zajednica Grada Pule, u suradnji s AK Maraton 2000 i ISTRun, glavni je nositelj projekta 4. Pula Marathona uz pokroviteljstvo Grada Pule i partnera utrke Arena Hospitality Group. U sklopu 4. Pula Marathona održane su dječje utrke za predškolarce i školarce, u petak 16. rujna. Četvrto, noćno izdanje sportskog događaja Pula Marathon održano je jučer i to s utrkama na 5km, 10km i 21km. Bila je ovo opet jedna jedinstvena čarolija noćnog trčanja uz razne svjetlosne instalacije Visualia Festivala. Sa startom ispred veličanstvene Arene i još ljepšim ciljem s ulaskom u Arenu, ovo je jednostavno najčarobnija utrka godine.

U utrci na 5 kilometara prvi je u cilj ušao Vladimir Gnip s vremenom 0:16:36, drugo mjesto osvojio je Mate Jakov Frančula vremenom 0:16:48, a treću poziciju zauzeo je Filip Grgurić s vremenom 0:17:13. Također na 5 kilometara, u ženskoj konkurenciji bila je najbrža Pavlina Grgurević s vremenom 0:20:33 (u ukupnom poretku zauzevši 23. mjesto), a slijedile su je  Lara Tomić s vremenom  0:20:58, zatim Veronika Erlić s vremenom 0:21:12.

U utrci na 10 km prvi je došao Marko Horvat pretrčavši stazu u vremenu 0:35:45, zatim ga je slijedio Sebastien Grenier s vremenom  0:37:37 i Tin Šošić s vremenom 0:38:07. Na 10 kilometara u kategoriji žena, prva trkačica je bila Ivana Grgurević otrčavši stazu u vremenu 0:43:41, slijedile su je Helena Gleđa s vremenom od 0:43:45 i Andrea Stojšić s vremenom 0:45:32.

U utrci na 21 kilometar u muškoj je kategoriji prvo mjesto zauzeo Matija Crnković i Maraton klub Hrvatski sokol s vremenom 1:10:38, drugo mjesto pripalo je Anti  Živkoviću iz AK Dubrovnik s 1:12:33, dok se na treće mjesto plasirao Rok Godler iz TD Dobova s vremenom 1:16:00. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Ingrid Nikolesic iz Riviera Dekor Runner    s vremenom 1:26:11, na drugo mjesto plasirala se Marina Juranić     iz AK Fit/Cross Sport Delnice s vremenom 1:26:49, a na treće mjesto Martina Horvat    iz AK Svetice s vremenom 1:27:41.  Sve rezultate možete potražiti na linku  4. Pula Marathon (utrka.com) .
 
Sveukupni dojam je upravo čarobna utrka za cijelu obitelj uz zabavni i veseli cilj u prekrasnoj Areni.
Više informacija: [url=http://www.pulamarathon.com]http://www.pulamarathon.com[/url]

 

Objavljuje Regional Express u Subota, 17. rujna 2022.

(dv/foto Elvis Malagić)