Rovinj je domaćin javnozdravstvene tribine, koja se se u sklopu međunarodnog dječjeg sportskog projekta „Snaga djece u pokretu“, održava danas od 10,00 do 12,00 sati, u Multimedijalnom centru. Riječ je..."/>

Rovinj: u MMC - u u tijeku je javnozdravstvena tribina “Više sporta-manje debljine”

Rovinj: u MMC - u u tijeku je javnozdravstvena tribina “Više sporta-manje debljine”-66584

U SKLOPU A.T.I. - jeva MEĐUNARODNOG SPORTSKOG PROJEKTA "SNAGA DJECE U POKRETU"
Rovinj je domaćin javnozdravstvene tribine, koja se se u sklopu međunarodnog dječjeg sportskog projekta „Snaga djece u pokretu“, održava danas od 10,00 do 12,00 sati, u Multimedijalnom centru.

Riječ je o međunarodnoj sportsko-zdravstvenoj manifestaciji, na kojoj ove godine sudjeluje 60 klubova s više od 1000 natjecatelja iz 7 zemalja kao što su Njemačka, Austrija, Mađarska, Italija, Slovenija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Organizatori tribine su Hrvatsko društvo za debljinu HLZ-a,  Hrvatsko društvo za dijabetes i bolesti metabolizma HLZ-a, Hrvatsko endokrinološko HLZ-a, Hrvatski zavod za javno zdravstvo te Akademija zdravog življenja .

Teme ovogodišnje tribine „VIŠE SPORTA – MANJE DEBLJINE“ su :

Prof.dr.sc. Davor Štimac:  Debljina – epidemija modernog doba, predsjednik hrvatskog društva za debljinu HLZ-a

Prof.dr.sc.Goran Palčevski:  Debljina u dječjoj dobi – nemojmo zatvarati oči pred problemom

Doc.dr.sc.Sanja Klobučar Majanović:  Komplikacije debljine – bolje spriječiti nego liječiti

Prof.dr.sc. Dario Rahelić:  Debljina i dijabetes idu „ruku pod ruku“ , predsjednik hrvatskog društva za dijabetes i bolesti metabolizma HLZ-a

Mirela Marić, Mag. nutric.:  Pravilnom prehranom do zdravlja

Nakon predavanja  u MMC-u je održano i besplatno mjerenje tjelesne težine, tlaka i šećera u krvi  !  

Brojni su građani Rovinja iskoristili priliku i učinili više za svoje zdravlje; podržali inicijativu i namjeru da se djeci ali i odraslima približi radost aktivnog načina života i  potakne svijest o prevenciji dijabetesa i važnosti razvoja zdravih životnih navika.   (REX)