Rovinj poprima blagdansko ruho

Rovinj poprima blagdansko ruho-122756

EVO ŠTO SE PRIPREMA ZA BLAGDANE U JEDNOM OD NAJLJEPŠIH OBALNIH GRADOVA NA SVIJETU
Unatoč trajanju epidemije virusa Covid-19, Grad Rovinj je u skladu sa svim propisanim mjerama pripremio program na rivi i glavnom gradskom trgu 

U Gradu Rovinju su u tijeku posljednje pripreme za ovogodišnje blagdansko razdoblje. Ovih se dana tako postavljaju ukrasi i lampice koje će tradicionalno zasvijetliti u ponedjeljak, 6. prosinca.
Građane će dakako razveseliti novi bor na glavnom gradskom trgu i izgled novih ukrasa koji će krasiti glavnu ulicu Carera, a koji su osmišljeni u suradnji s rovinjskom udrugom Faro11.
Unatoč trajanju epidemije virusa Covid-19, Grad Rovinj je u skladu sa svim propisanim mjerama pripremio program na rivi i glavnom gradskom trgu, na kojem će od 15. prosinca do 9. siječnja biti postavljeno 11 kućica s ponudom rovinjskih ugostitelja i obrtnika te pozornica za glazbeni i zabavni program u suradnji s Udruženjem obrtnika Rovinj i lokalnom Turističkom zajednicom. Sportska zajednica Grada Rovinja i Udruga Martišnjak z muštaci će organizirati humanitarni Božićni rovinjski đir u trčanju, hodanju i  bicikliranju „Štrika Ferata“.
Za najmlađe će također biti organizirane animacije, a 18. prosinca posjetiti će ih Djed Mraz. Pojedinosti programa biti će predstavljene također u ponedjeljak, 6. prosinca.
Kao i prethodnih godina Grad Rovinj je osigurao prigodne poklon-paketiće za djecu predškolskog i školskog uzrasta za koje je izdvojeno 220.000 kuna iz gradskog Proračuna. 
S iznosom od 77.000 kuna financirati će se paketi hrane i higijene za korisnike socijalne pomoći prema popisu Centra za socijalnu skrb i Crvenog križa, dok će umirovljenicima koji ostvaruju mirovinu u ukupnom iznosu do 2.200  kuna biti isplaćene božićnice za koje je iz Proračuna osigurano oko 230.000 kuna.

(REX)