Rovinj: Obnovljeno pročelje OŠ Jurja Dobrile

Rovinj: Obnovljeno pročelje OŠ Jurja Dobrile-128785

ŠKOLSKA JE ZGRADA DOBILA NOVU FASADU SA ULAZNE I STRAŽNJE STRANE
Kako bi svojim učenicima osigurao što bolje uvjete boravka u školama Grad Rovinj kontinuirano ulaže znatna sredstva u obnovu i održavanje školskih objekata. Ove će godine učenici OŠ Jurja Dobrile zakoračiti u novu školsku godinu u opremljenu i uređenu školu. Školska je zgrada dobila novu fasadu sa ulazne i stražnje strane. 

Radove je izvršio Soboslikarsko-ličilački obrt Pudić, a trošak je iznosio 107.000 kuna. Nakon postupka Jednostavne nabave za izolaciju ravnog dijela krova odabran je izvođač Maling d.o.o., a radovi će biti izvršeni prije početka školske godine. U tu je svrhu Grad Rovinj osigurao dodatnih 167.137,81 kuna.

Za opremanje učionica predviđenim iznosom od 140.000 kuna omogućila se kupnja interaktivnog monitora (pametne ploče) za učionicu engleskog jezika, zatim audio opreme za informatičku učionicu, ormara s pretincima za učenike u učionicama razredne nastave u matičnoj i područnoj zgradi u Rovinjskom Selu, telurija za nastavu geografije, klimatizacijskog uređaja za učionicu glazbene i tehničke kulture, panoa od pluta za nekoliko učionica, 30 stolica za učenike, stolova i klupa za izvođenje izvanučioničke nastave za matični, ali i i područni odjel u Rovinjskom Selu.

(DV)