U PULI ODRŽANA HUMANITARNA VEČERA ZA LIGU PROTIV RAKA PULA
U četvrtak, 13. veljače, u restoranu Ribarska koliba u Puli održana je humanitarna večera s ciljem prikupljanja sredstava za udrugu Liga protiv raka Pula. Ovaj događaj uvertira je u Wine VIP Event koji se održava na istoj lokaciji 14. veljače, a koji će okupiti skoro 40 vinara, proizvođača raznih delicija i proizvoda, malih proizvođača i entuzijasta s jednim ciljem - promocija kvalitete.
“Ovu večeru organizirali smo u suradnji s Ligom protiv raka Pula i restoranom Ribarska koliba kojem smo neizmjerno zahvalni na podršci. Na istoj lokaciji sutra nastavljamo s Wine VIP Eventom gdje sve posjetitelje očekuju besplatne degustacije i edukacije uz skoro 40 izlagača i 9 govornika”, kaže nam organizator Dantes Begić.
Goste humanitarne večere posebno je oduševio meni od 5 sljedova sljubljen s 5 vina poznatih vinarija iz regije. Poseban gost bio je Suvad Suwi Zlatić, nagrađivani europski sommelier koji je svaki slijed popratio kratkim edukativnim crticama o uparivanju vina s hranom, što je događaju dalo edukativni segment.
“Mislim da je velika privilegija što ovdje sjedimo i uživamo u ovoj hrani i vinu. Neki ljudi to ne mogu. Rak je zla bolest koju ne želim nikome, a nažalost mnogi od nas iskusili su tu bol, što na svojoj koži, a što gledajući naše bližnje. Cijenimo ovaj trenutak u kojem smo sad jer ovo je pravi dar u životu. Pozivam sve da odvoje iznos koji mogu dati i pomognu udruzi Liga protiv raka jer se oni svakodnevno trude pružiti pomoć oboljelima”, poručio je Zlatić.
Predstavnici udruge Liga protiv raka zahvalili su svima na odazivu i najavili skorašnje aktivnosti, posebno istaknuvši skoro otvaranje hospicija u Puli.
“Neizmjerno smo zahvalni za vašu podršku. Ovaj novac pomaže nam ići naprijed i omogućuje nam da lakše ostvarujemo ciljeve naše udruge. Pozivamo vas da i u budućnosti podržite rad naše udruge, ne samo financijski, već i kroz volonterstvo. Uskoro otvaramo hospicij u Puli i svaka pomoć nam je dobrodošla”, rekli su iz Lige.
Za jelovnik večeri bili su zaslužni chefovi Moris Vareško, Sanja Cukon, Sead Bojić, Doris Vlah i Antonia Mikac, prošlogodišnji kandidati emisije MasterChef Hrvatska, zajedno sa chefom restorana Ribarska koliba, Andreiem Metveevom uz potporu partnera Albi iz Galižane, Cannelle i drugih partnera. Gosti su uživali u aromatičnom tuna tartaru, kuglicama od šumskih gljiva, bakalaru, punjenim lignjama i fritulama s aromom kruške, a uz jela su servirana vina vinarija Brid, Ščurek, Matić, Iuris i Prelac.
Svi oni koji žele dati svoj doprinos udruzi Liga protiv raka, to mogu učiniti na Wine VIP Eventu, 14. veljače od 13:30h. Svim gostima će uz donaciju biti dana vinska čaša koju je omogućila tvrtka Alexander Commerce, lider u distribuciji sitnog ugostiteljskog inventara na hrvatskom tržištu. Čaša će tijekom dana poslužiti za degustacije, a nakon događaja gosti je mogu ponijeti kući kao uspomenu na događaj i svoj doprinos radu Lige protiv raka Pula.
(REX)