Regata Transadriatica i slikarski ex tempore obojat će početak ljeta u Novigradu

Regata Transadriatica i slikarski ex tempore obojat će početak ljeta u Novigradu-127572

SEZONA POČINJE 10. LIPNJA REGATOM TRANSADRIATICA
Novigrad je krajem svibnja privukao velik broj gostiju koji imaju priliku uživati u ranom i blagom ljetu, dugim danima na plaži i u prirodi te ugodnim večerima u gradu, uz ukusan zalogaj, zamamni gutljaj vina i ležernoj atmosferi tipičnog mediteranskog gradića. 

Sezonu ljetnih manifestacija Novigrad već tradicionalno počinje s regatom Transadriatica koja ga već 37 godina povezuje s Venecijom i sa zaljubljenicima u jedrenje. Svi prolaznici koji se zateknu kod novigradske „dige“ (lukobrana), moći će svojim fotoaparatima i mobitelima uslikati svojevrsni ples jedrilica. Raširenih jedara uplovit će u gradsku luku u petak prijepodne te isploviti natrag prema Veneciji u subotu, sa zalaskom sunca. 

Za uspjeh ove legendarne i fascinantne regate, koja spaja dvije obale Jadrana, zaslužne su posade iskusnih i pasioniranih jedriličara, ali ponajprije tradicija druženja između članova posada i novigradskih domaćina. Dodjela nagrada najboljima nakon prve etape održat će se 10. lipnja u marini i hotelu Nautica, a završna dodjela nagrada i priznanja bit će u nedjelju u Veneciji. 

Dok će jedriličari uživati u programu koji su im priredili domaćini do startanja druge etape Transadriatice, subotnje prijepodne u gradu razbudit će zvuk ulaštenih limenih ljubimaca iz zlatnih godina prošlog stoljeća. Dugogodišnje međunarodno natjecanje Old Timer Rally, koje kreće iz Umaga, proći će kroz Novigrad između 10 i 13 sati te kao i uvijek na Porporeli zadiviti prolaznike očuvanim i originalnim primjercima auto industrije. 

Nakon nedavnog sjajnog koncerta u Pazinu, Roženice Pazin i gosti dolaze u Novigrad gdje će u subotu 11. lipnja u 20 sati održati koncert u CMIK-u za nezaboravno glazbeno druženje! Roženice će nastupiti uz pratnju banda i glazbene goste: novigradski zbor Lavanda, dva sjajna mlada pjevača Gordana Gregurovića i Matea Pilata, te voditelje programa, Valter Rošu i Ronalda Brausa!

Ulaznice po cijeni od 30 kuna dostupne su na adresi [url=https://cmik-cmc.mojekarte.hr]https://cmik-cmc.mojekarte.hr[/url].

U nedjelju Novigrad postaje inspirativna kulisa brojnim umjetnicima iz zemlje i inozemstva. Slikarski Ex Tempore natječaj održat će se u zelenoj oazi parka Irme Benčić, nadomak mora i gradske lučice, živopisnog Mandrača. Na temu „Šarmantni Novigrad“ sudionici natječaja stvarat će od 10 ujutro, kada se pečate slikarske podloge, pa do kasnih popodnevnih sati. Radovi će biti izloženi od 18 sati, a proglašenje najboljih radova od strane stručnog žirija i dodjela vrijednih novčanih nagrada pokrovitelja bit će u 19 sati, također u Parku Irme Benčić.

Za sve ljubitelje slikanja pejzaža i boravka uz more, Novigrad je pravo mjesto za izražavanje kreativnosti na platnu. Pozvani su svi zainteresirani da se prijave jer bi upravo jedan njihov rad i vizija šarmantnog Novigrada mogla biti nagrađena novčanom nagradom u iznosu od 2.000 do 5.000 kuna. Prijaviti se mogu putem maila info@novigrad-cittanova.hr ili pozivom na broj telefona 052 757 075.

(DV)