Pula - Pet osoba stradalo u sudaru u Rakovčevoj ulici

DVIJE OSOBE TEŽE OZLIJEĐENE
Dvije su osobe teže, a tri lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila noćas oko 1,30 sati na raskrižju  Vukovarske i Rakovčeve ulice u Puli. Nesreća se dogodila kada je 65-godišnja državljanka Srbije, koja je kolnikom Vukovarske ulice upravljala vozilom marke Chevrolet, srpskih registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja s Rakovčevom ulicom, ušla u spomenuto raskrižje, bez da je prethodno propustila sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska. U tom je trenutku došlo do kontakta zadnjeg, bočnog dijela Chevroleta s prednjim dijelom vozila Renault Megane, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljala 21-godišnja Puljanka. Od siline udara, Chevrolet se zanio i zadnjim dijelom udario u metalni stupić na nogostupu Vukovarske ulice, dok je Renault prednjim dijelom udario u semafor na nogostupu Rakovčeve ulice, nakon čega se prevrnuo na krov i zaustavio na kolniku.
U prometnoj nesreći teško su ozlijeđene suputnice iz Chevroleta, 34-godišnjakinja i 33-godišnjakinja, obje državljanke Srbije, dok su lakše ozlijede zadobili  40-godišnji državljanin Srbije, također iz Chevroleta te dvije suputnice iz Renaulta, 20-godišnja Puljanka i 24-godišnja državljanka Srbije.
Radi počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, protiv 65-godišnje državljanke Srbije slijedi kaznena prijava redovnim putem.
Za vrijeme trajanja očevida od 1,43 do 3,10 sati promet je bio zatvoren za sva vozila te se odvijao zaobilaznim pulskim ulicama. (REX / Foto: Danijel Bartolić/Sara Vižintin))