Prosvjedi- Operacija nije uspjela, pacijent je umro

STRUGALICA
Piše: Damir Strugar
I tako smo i mi u Puli doživjeli vatreni sindikalni prosvjed! Njegova silina bila je adekvatna ljetnom lahoru ili prdecu maloga djeteta. Srećom, pametni sindikalci zakazali su prosvjed u subotnje jutro na tržnici,pa se silom prilika skupilo nekih tisuću slušača. Ostali su samo prošetali ili pijuckali kavicu kod Milana, očito nezainteresirani prosvjednom tematikom. I zapravo jad i bijeda tog skupa otkrili su nam kako je naš narod nezainteresiran za bilo što, kako svojim sindikalnim vođama vjeruju isto kao i političarima i kako organizirani prosvjedi nemaju nikakvog smisla. Jer, ako narod nešto zaista žulja onda će sam izići na ulicu. Ne treba ga pozivati. Ovako operacija nije uspjela, pacijent je umro,a liječnici pobjegoše svaki u svom pravcu..Bilo, pa se ne spominjalo!!
  Ali zato još uvijek nisu pobjegli funkcioneri Nogometnog saveza Hrvatske, očekujući da će Englezi ipak pobijediti Ukrajinu. A do tada uporno treniraju strogoću i ne žele Puljanima dopustiti da igraju svoje prvoligaške utakmice na Verudi. Prije nekoliko godina dok je Istra također igrala u Prvoj ligi to ih nije smetalo. Sada ih smeta! Kao da je Istra - Real Madrid ili Milan ?! Kažu da stadion na Verudi nema uvjete! Moš si misliti...Sve neki majstori igraju na Verudi: Messi, Becham, Kaka, Ronaldinjo - pa im nedostaju uvjeti. Svlačionice, semafor, rasvjeta..šta li. I umjesto da se tom debilizmu stane na kraj i da Istra igra na Verudi dok se ne dovrši novi stadion, mudroseri iz HNS-a dubokoumno razmišljaju i odlučuju. A dotle Istra gubi bodove igrajući na Kantridi, stvarajući nepotrebne troškove i zanimajući riječku publiku, baš kao što bi pulsku zanimao Orijent da igra na Verudi.
  Međutim, ima i daleko većih debila nego što su ove glupe rasprave o licencijama stadiona u okviru HNS-a. Nekakvi imbecili nulte kategorije srušili su podno Arene u parku spomenik pulskom mornaru, koji je tamo postavljen još davne 1953. godine a podsjeća nas na ustanak mornara protiv austro-ugarske vlasti 1918. u Puli i Boki Kotorskoj. Kreten koji ga je srušio ne da ne zna zašto ga je srušio, nego kvocijent inteligencije njegovog mozga nalikuje postotku odnosno broju prstiju na desnoj ruci mornara,a zbog kojeg  je ovaj pulski debil spomenik navodno srušio. A taj hrvatski austrougarski mornar ponosno je 1918. dignuo ruku i sa tri ispružena prsta položio mornarsku zakletvu na pobunu protiv austro-ugarske monarhije. Sjetio sam se spomenika Josipu Brozu Titu u Kumrovcu i sličnih kretenskih asocijacija po kojima Maršal s leđa drži ispružena tri prsta. Pa eto svima na znanje i ravnanje: ispružena tri prsta pred bombom,nožem i raspelom simbol su ustaške zakletve,a ne četničke oznake. To što su današnji četnici nepismeni, neobrazovani i neznalice, pošput ustašoidnog debila koji ruši hrvatskog austrougarskog mornara iz 1918.godine usred Pule devedeset godina kasnije, dokaz je da pamet stanuje daleko,daleko..od balkanskih gudura i mozgova..Sjećate se onih protesta: "Slobo, ustašo..!"
   I na kraju malo trača, koji uvijek dobro dođe! Stasita i prsata književnica Nives Celzijus tuži naš pulski Sajam knjiga za pola milijuna kuna odštete, jer joj prošle godine nije dodijelio nagradu kao najprodavanijoj spisateljici u zemlji. Ostade ona bez Kiklopa. Tko je u pravu - odlučit će u ime ,nekada naroda a sada Republike Hrvatske - Sud. Ne znam samo zašto Općinski sud u Zagrebu,kada je mjesto održavanja Sajma knjiga u Puli?! No, može li Nives Celzijus ijednim relevantnim papirnatim dokumentom dokazati da je baš ona najtiražnija tj. najprodavanija spisateljica prošle godine u Hrvatskoj? Gdje li to službeno piše koliko li je ona knjiga zaista prodala? I što ako dobije sudski spor? Znači li to da Sajam knjiga ide u stečaj i iz kojeg bi se to novčanog fonda ona mogla namiriti? Na ova pitanja odgovore će nam dati naši pravna država!