Program u čast Marku Maruliću

Program u čast Marku Maruliću-58269

4. MARULA U PARKU KRALJA TOMISLAVA
U Parku kralja Tomislava održan je program u čast Marku Maruliću koji je trajao više od dva sata. Program je započeo izlaganjem knjižničarke Petre Pavličević koja je jednostavnim, zanimljivim i dinamičnim sadržajem približila Marulića publici. Kroz program su vodili Ognjen i Natalija Grgorinić Rađen iz umjetničke organizacije Zvona i Nari, a inozemni kolege Maarteen Inghels, Ines Lampreia, Alexandra Ranieri i Ivan Bormann svoje su umotvorine čitali na materinjem jeziku uz prijevod predočen od strane voditelja.  

   Bruno Brežac i Danijel Radočaj humoristični kao i uvijek, pobrinuli su se za smijeh među publikom. Marko Gavranović je nastupom i dikcijom zaokupio pažnju publike dok je Aleksandra Mandić premijerno predstavila javnosti pjesme “Ljubav prema kokainu” I “Ljubav prema heroinu” koje su se izvrsno nadovezale na Via Luče, pulske hip-hopere koji su neplanski dobrim beatom uz rime pune pozitivnih poruka podizali atmosferu te su program priveli kraju čitajući stihove Filijale.

Najava za subotu:

16.05. 2015 Beer Club Pula na Verudi. Poezija kakvu niste učili u školi!
Članovi udruge DADAnti iz središnjice u Splitu na sceni se natječu u angažiranoj izvedbenoj „slam poeziji“ i pjesničkim performansima protiv Udruge mladih pjesnika DIM iz Pule. Događaj služi i kao jedna od proba za 1. nacionalno prvenstvo u slam poeziji kojeg u zagrebačkoj Močvari 28. lipnja organizira udruga DADAnti u suradnji s udrugom URK. Pobjednik nacionalnog prvenstva predstavljati će Hrvatsku na europskom prvenstvu u Estoniji.DADAnti će ujedno  predstaviti i svoju nakladničku djelatnost.

Izvođači iz Splita:
Franko Bušić, Željko Barišić, Mario Krajinović, Hrvoje Bubić i Velimir Foretić – Delonov

Izvođači iz Istre:
Daniel Radočaj, Bruno Brežac, Sanja Knežević, Aleksandra Mandić, Maja Sabljak, Patricija Softić, Dražen
Kralj i Jadran Balenović. Rex