Predstavnici Grada Pule na B40 Balkan Cities Network Summitu u Istanbulu

Predstavnici Grada Pule na B40 Balkan Cities Network Summitu u Istanbulu-122677

GRADONAČELNIK ZORIČIĆ BITI ĆE DOMAĆIN NA HRVATSKOJ VEČERI
Predstavnici Grada Pule sudjelovat će na „B40 Balkan Cities Network Summit“ pod nazivom „Bolja suradnja, bolja budućnost“, koji će se održati od 29. do 30. studenog 2021. u Istanbulu. 
Suradnja na preokretanju učinaka klimatskih promjena, pametni gradovi i digitalna transformacija te urbana demokracija za balkanske gradove neke su od najvažnijih tema o kojima će se raspravljati na summitu u organizaciji Grada Istanbula. 

„Ovakve konferencije izvrsna su prilika za uspostavljanje i unapređenje suradnje među gradovima država šire regije. Očekujem da će summit pružiti sjajnu platformu za razmjenu naših iskustava i jačanje suradnje na različitim područjima“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić koji su Tursku odlazi u pratnji pročelnice Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anje Ademi, pročelnika za poslove zastupanja Grada Nebojše Nikolića i pročelnice za kulturu i razvoj civilnog društva Lene Radunić. 

Uz domaćina, istanbulskog gradonačelnika Ekrema İmamoğlua, na summitu u Turskoj sudjelovat će gradonačelnici Beograda, Budimpešte, Sarajeva, Atene, Podgorice, Bugarske, Kotora, Splita, Laktaša, Tirane, Skoplja, Patrasa, Skadra, Pule te brojnih drugih albanskih, grčkih i turskih gradova.

Tijekom dvodnevnog summita gradonačelnik Pule Filip Zoričić održat će uvodnu prezentaciju Pule, dok će pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi sudjelovati na jednoj od radionica s temom "Pula - Urbana regeneracija“. Pulska delegacija sudjelovat će na programima pametni gradovi i digitalna transformacija te urbana demokracija i suradnja na području gospodarstva i kulture među državama šire regije.

Gradonačelnik Zoričić tom će prigodom održati i bilateralne sastanke s gradonačelnicima Atene, Beograda, Istanbula, Skadra i grčkog Patrasa.

Na kraju dvodnevnog summita gradonačelnici i predstavnici općina potpisat će deklaraciju kojom će definirati zajednički rad kroz ovu mrežu na jačanju dijaloga među gradovima potpisnicima, suradnju u područjima gospodarstva, kulture i inovacija, razvijanje novih područja suradnje s naglaskom na preokretanju učinaka klimatskih promjena te zajedničke aktivnosti na jačanju lokalne demokracije i dobrosusjedskih odnosa u regiji.

Ujedno, gradonačelnik Zoričić bit će domaćin na Hrvatskoj večeri i predstavljanu hrvatske gastronomije, a Charlene Farrugia Bozac i Franko Božac iz Grožnjana, kao dio delegacije iz Hrvatske u Republici Turskoj, tom će prigodom održati koncert ozbiljne glazbe.

Troškove puta i smještaja sudionicima osigurao je organizator.
Sve informacije o summitu mogu se pronaći na linku: https://b40network.org

(REX)