Predstavljeni vrhunski pjenušci Peršurić

DANI VINA - SORSO BAR - CIRCOLO
Prezentacija pjenušaca  Peršurić, koja je održana u wine-baru Sorso u popularnom Circolu, oduševila je sve nazočne goste i ljubitelje vrhunske kapljice! Naime, ovi pjenušci su odavno stekli etiketu najboljih u Hrvatskoj i nalaze se u Top-ponudi kada je riječ o ovim zahtjevnim i osjetljivim vinima. Uostalom potvrđuju to i brojne nagrade na brojnim vinskim manifestacijama i sajmovima,kao i podatak da ga konzumiraju brojne strane ambasade,konzulati i misije koje djeluju u Hrvatskoj. A kako je rekla u svom nadahnutom uvodnom slovu direktorica Katarina Peršurić-Bernobić,inače diplomirana inženjerka agronomije, Peršurićevi se nagrađivani pjenušci proizvode po klasičnoj metodi sazrijevanja u bocama,kakva se primjenjuje i kod najpoznatijih pjenušaca koji dolaze iz francuske pokrajine Champagne. Pod zajedničkim nazivnikom kolekcije "Misal" nude se "Prestige","Rouge","Rose","Milenium" i drugi vrhunski pjenušci. Njihova je specifičnost što se u proizvodnji koriste lokalne sorte vina - malvazija i teran - ali i klasične sorte poput chardonnaya i crnog pinota. Inače, ove je godine obitelj i gazdinstvo Peršurić proizvelo čak 40 tisuća boca pjenušca, a potrebno je tri godine od proizvodnje do degustacije.
U wine-baru "Sorso" prisutni su posjetioci zaista sa užitkom kušali ponuđene pjenušce,a za odličnu zakusku garniranu oštrigama,kavijarom i drugim delicijima, pobrinuo se voditelj Sorso-bara - Marko Černjul .Kao i svakog ponedjeljka gosti su uz vrhunsku kapljicu i biranu hranu uživali i u jazz-glazbi tria "Sorso" pod voditeljskom palicom Nenada Mirta. Bila je ovo, u svakom slučaju, večer za pamćenje! (Damir Strugar/ foto:M.Angelini)