Predstava “Amarcord” premijerno u Tjednu talijanskog jezika i kulture - VIDEO

Predstava “Amarcord” premijerno u Tjednu talijanskog jezika i kulture - VIDEO-131434

NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE PREDSTAVLJENA PREDSTAVA AMARCORD
Predstava 'AMARCORD' je nastala kao koprodukcija s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivana pl. Zajca Rijeka, a na daskama INK-a igrat će premijerno u petak, 21. listopada u 20 sati. Reprize slijede u subotu 22. listopada i u ponedjeljak, 24. listopada u 20 sati. 

Povodom premjere u INK redatelj Luciano Delprato, Ravnatelj Talijanske drame u HNK Rijeka, Giulio Settimo, ravnateljica INK, Gordana Jeromela Kaić, Luka Mihovilović, umjetnički ravnatelj INK, Balen Parra, scenografkinja i kostimografkinja te glumci predstave Amarcord.

Talijanski humorni film iz 1973. redatelja Federica Fellinija, remek-djelo europske kinematografije, prvi će put oživjeti na pulskoj i riječkoj pozornici u režiji nagrađivanog argentinskog kazališnog umjetnika Luciana Delprata.

"Predstava je mješavina konvencionalne drame, muzičkog teatra, akcije, fizičkog teatra i neverbalnih pokreta. Smatram to važnim jer filmovi su vizualni medij, odajemo počast filmu izvlačeći iz njega što više ka vizualnom kazalištu. To je naš put na kojem „prevodimo” jedno u drugo.", rekao je u razgovoru redatelj Delprato, a na današnjoj konferenciji se obratio medijima s oduševljenjem i radošću što će predstava Amarcord ugledati svjetlo dana u Pulskom INK. 

Naime, glumci rade na ovoj predstavi već dva mjesec, od 22. kolovoza te će se premijera dogoditi u Svjetskom tjednu talijanskog jezika i kulture. 

"Sretna sam što je u ovoj predstavi cijeli HNK, glumci iz Hrvatske i Talijanske drame. Zahvalna sam Rijeci što imamo suradnju već duže vremena, to je nešto što našu regiju obogaćuje.", istaknula je Gordana Jeromela Kaić, ravnateljica INK.

Glumci su se svi pojedinačno zahvalili na prilici što mogu raditi na ovako velikoj predstavi i pritom su pohvalili redatelja Delprata. Rekli su kako je Luciano veliki ljubitelj kazališta i "luđak" koji je uspio kultni film pretvoriti u kazališnu predstavu. Istaknuli su kako je lijepo raditi s njim i jedva čekaju predstavu pokazati gledateljima na premjeri i kasnije reprizi u INK.

Poziv na predstavu "Amarcord" u INK

Objavljuje Regional Express u Srijeda, 19. listopada 2022.

(Hana R.)