Požar brodica u Medulinu stavljen pod kontrolu, postavljaju se brane - VIDEO

Požar brodica u Medulinu stavljen pod kontrolu, postavljaju se brane - VIDEO-144899

KOMPLEKSNA INTERVENCIJA
Nakon jutrošnjeg požara u Marini Medulin, u kojem je zahvaćeno 22 brodice, uspjeli smo doći do izjava vatrogasaca, načelnika Općine Medulin Ivana Kirca, direktora Lučke uprave Dalibora Brnosa i kapetanice Dolores Brenko Škerjanc. Ukupno petnaest vatrogasaca s četiri vozila borilo se s ovim zahtjevnim zadatkom, a požar je stavljen pod kontrolu.

"Pretpostavka je da je došlo do kvara instalacija na jednoj od brodica, a uviđaj će utvrditi točan uzrok požara," rekao je direktor Lučke uprave, Dalibor Brnos.

"Intervencija je bila vrlo kompleksna jer je našim dolaskom već bilo zahvaćeno preko dvadeset brodica. U trenutku dolaska 'prerezali' smo požar i spriječili da se širi na ostatak brodica koje nisu bile zahvaćene," rekao je Edvin Matko Juršić, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Pula.

Najveći problem s kojim su se vatrogasci susreli bio je taj što bi, kako je požar zahvatio vez brodice, ona otkačila i otplutala, te su ih morali 'loviti' sa sajlama.

Također, vatrogasci su postavili brane kako ne bi došlo do onečišćenja.

"Onečišćenja ima, no nije tako strašno. Iz predostrožnosti ćemo dovesti i gumenu branu koja će se staviti iznad samoupijajućih brana, a pozvan je i eko brod koji upravo dolazi u Medulinski zaljev," rekla je kapetanica Brenko Škerjanc.

Načelnik Kirac došao je na mjesto nesreće i izjavio kako se dogodila velika tragedija te spomenuo da su postavljene brane kako ne bi došlo do onečišćenja.

"Općina će biti na raspolaganju te ćemo u koordinaciji s Lučkom upravom i Lučkom kapetanijom Pula pomoći korisnicima vezova," rekao je Kirac.

Izjava za medije nakon strašnog požara 22 brodice u Medulinu

Objavljuje Regional Express u Utorak, 14. svibnja 2024.

(H.R./foto i video: S.V.)