Poreč zaplesao u ritmu USB-a

Poreč zaplesao u ritmu USB-a-136259

POVODOM SVJETSKOG DANA PLESA I DANA GRADA POREČA 
Više od 120 mladih plesačica i plesača nastupilo je jutros na porečkom Trgu slobode, u organizaciji Udruge mladih USB Poreč. I ne samo oni! U ritmičnim pokretima, sa širokim osmjesima i rukama u zraku, na momente im se pridružila i brojna publika roditelja, nonića, prijatelja i drugih sugrađana, pa i turista svih generacija. Povod su bili Svjetski dan plesa i Dan Grada Poreča, koje su USB-ovci obilježili kako to najbolje znaju – s puno radosti, zajedništva i rezultatima marljivog treniranja.

- Danas slavimo ples u našem gradu! Ples je za svakoga – ne pita za godine, ne priznaje granice, inspirira, raduje nas i spaja!, poručio je u svom zaraznom štihu Vale, najbolji voditelj programa, ali i break dancera koji su odlično probili led. 

A ples je ovom prigodom potjerao i kišu, dok su oblacima skriveno sunce nadomjestila vedra lica. Predstavile su se plesačice uzrasta od 4 do 18 godina, i osvojile svih svojom ljupkošću, energijom i vještinama. Zaredale su se raznolike koreografije početnica iz Pilića i Zvjezdica, malih majstorica iz grupa Shine i Sparks, iskusnijih djevojčica Dream, Speed i Speed 2 te dugogodišnjih plesačica i prijateljica Lutkica. Neke su od njih prvi put stale pred publiku, druge su pokazale svoj napredak, treće predstavile točku s kojom će uskoro sudjelovati na natjecanju, a sve su se došle zajedno veseliti i ponosno pokazati svoja postignuća. 

Osim svima njima, velika pohvala ide trenericama Ivani, Sabrini, Gaiji, Sari, Jani i Azri koje na mlađe generacije prenose svoje znanje, motivaciju i disciplinu te kreativnost u svakoj novoj originalnoj koreografiji. Posebne gošće ovog lijepog događaja bile su učenice Osnovne škole Tar – Vabriga koje su na državnom prvenstvu pod kapom Hrvatskog školskog sportskog saveza osvojile prvo mjesto u umjetničkim plesovima i time se plasirane na svjetsko natjecanje u Brazilu, zakazano u kolovozu. USB-ovci su im poželjeli da „rasture i ostave jedan dobar porečki pečat čak i u Brazilu“.

(REX)