Poljski Barmen u Umagu osvojio 4500 eura

ODRŽAN „5. CROATIA FLAIR OPEN 2009 – DAYLIGHT UMAG“
U organizaciji coctail bara Daylight u Umagu, u ponedjeljak 6. i utorak 7. srpnja održano je 5. međunarodno natjecanje barmena u slobodnom stilu „Croatia flair open 2009. DAYLIGHT UMAG“. Natjecanje je uvršteno u kalendar WFA (world flair association) i boduje se kao Grand slam competition, što je ujedno najjači rang natjecanja ovog tipa i sigurno najjače natjecanje za barmene na području bivše Jugoslavije.
Nakon prvog dana kvalifikacija između 25 barmena iz Argentine, Velike Britanije, Francuske, Italije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Češke, Poljske, Austrije, Hrvatske i drugih, samo je 15 najboljih natjecatelja ušlo u veliko završno finale, 7. srpnja.
Poljski barmen Tomek Malek pobjednik je „5. Croatia flair open 2009“, a pobjedom je osvojio 4500 eura. Drugo mjesto pripalo je Tomu Dyeru iz Velike Britanije, a treće Marcu Canovi iz Italije. Nagradu za najbolji show odnio je Mihal Tezky iz Češke, a onu za najbolji trik Marco Canova iz Italije. Nagradni fond od 10.000 eura podijeljen je osmorici najbolje plasiranih, dok su nagrade za najbolji show i trik sa Finest call-om bile po 500 eura.
Naime, 15 natjecatelja u finalu imalo je na raspolaganju 6 minuta za demonstraciju svojih vještina te za izradu maksimalno 3 coctaila u disciplini exibition flair. Atraktivne egzibicije najboljih svjetskih barmena te dobra glazba i zabava koju nudi Daylight privukla je brojne gledatelje i turiste. U odličnoj atmosferi uživale su i Elena Tomaček iz grupe Eni te manekenka Jelena Urukalo u društvu dečka Daniela Nadalicha. Voditelj programa bio je Luka Bulić. (REX)