Policija u Istri je u pet slučajeva utvrdila kršenje mjera samoizolacije

Policija u Istri je u pet slučajeva utvrdila kršenje mjera samoizolacije-104806

KRŠITELJI SU PRIJAVLJENI DRŽAVNOM INSPEKTORATU
Policijski službenici su tijekom ovog vikenda, odnosno od 13. do 15. ožujka, zaprimili 33 dojave građana o mogućim kršenjima mjera samoizolacije na području Istre. Provjerili su sve dojave te su u pet slučajeva utvrdili kršenje mjera samoizolacije i o tome obavijestili državni inspektorat radi poduzimanja daljnjih mjera.

Policijska uprava istarska apelira na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Upozoravaju se osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju navedene mjere i uputa sanitarnih inspektora, odnosno epidemiologa. Također se pozivaju građani da sve sumnje u kršenje mjera samoizolacije dojave na brojeve 112 ili 192, a informacije mogu dostaviti i putem e-maila istarska@policija.hr. Policijski službenici provjerit će svaku dojavu te će se protiv osoba koje ugrožavaju zdravlje drugih ljudi poduzeti zakonom propisane sankcije.

(REX)