PK Arena nastupio na Svjetskom prvenstvu u plivanju za gluhe

PK Arena nastupio na Svjetskom prvenstvu u plivanju za gluhe-139045

NATJECANJE SE ODRŽALO U BUENOS AIRESU
Plivači PK Arene Natali i Antonio Žgomba nastupili su na Svjetskom prvenstvu u plivanju za gluhe koje se održalo u Buenos Airesu, u Argentini od 13. do 19. kolovoza. U šest dana natjecanja, Žgombe su otplivali devet kvalifikacijskih utrka, te izborili dva polufinala i pet finala.

Natali je najbolji uspjeh postigla na 100m slobodno ostvarivši 6. mjesto, te na 200m i 50m slobodno gdje je zauzela 8. mjesto. U utrci na 400m slobodno doplivala je do 12. mjesta, a na 50m leptir do 17. mjesta. Antonio je na 50m prsno i 100m prsno zauzeo 5. mjesto, dok je u utrci na 50m leptir izborio 11. mjesto te na 100m leptir 12. mjesto. Ovime su Žgombe ostvarili nove osobne rekorde i značajne plasmane među top osam plivača u svijetu u ženskoj i muškoj kategoriji. 

U pratnji Žgombi u Argentini je bila trenerica Ana Lučić, mag. cin. koja je i pripremala plivače za natjecanje cijele sezone uz glavnu trenericu Katarinu Turčinović, mag. cin. Uz Antonia i Natali Žgomba te trenericu Lučić, tim na ovom putovanju činili su Nikola Zdrilić, plivač koji je postigao izniman uspjeh, te trener Leo Škerjanac i predsjednik HSSG-a, Oliver Lušić.

(REX)