Pješačenje šetnicom do Punta Verudele na Svjetski dan zdravlja

Pješačenje šetnicom do Punta Verudele na Svjetski dan zdravlja-125956

U SKLOPU PROJEKTA SRCEM DO SINERGIJE EKOLOGIJE I ZDRAVLJA
Članovi Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula sa voditeljicama aktivnosti Vesnom Radolović, Sandrom Išić i Šejlom Piragić i učenicima  Medicinske škole Pula sa profesoricama Ksenijom Maračević i Danijelom Panić povodom Svjetskog dana zdravlja pješačili su šetnicom Punta Verudele, te poručili kako se aktivnosti na ovu temu ne bi trebale provoditi samo na današnji dan nego tijekom cijele godine. Svi mi moramo biti čuvari svoga zdravlja, ali i čuvari zdravlja planeta Zemlje.

Dana 7. travnja 1948. osnovana je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO), te se od tada svake godine tog datuma obilježava Svjetski dan zdravlja s ciljem stavljanja naglaska na određenu zdravstvenu temu. Građanima se podiže svijest o postupcima koje svaki pojedinac i društvo mogu učiniti za svoje zdravlje tijekom cijele godine. Moto ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja je „Naš planet, naše zdravlje“, a pažnja je usmjerena na poduzimanje hitnih i prijeko potrebnih postupaka kako bismo održali Zemlju i njene stanovnike zdravima.

Članovi udruge i učenici zajedno su do sada organizirali eko-likovne radionice na kojima su se krojile, šivale i vezle eko-torbe. 
Aktivnost se provodi u sklopu projekta „Srcem do sinergije ekologije i zdravlja“, koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a potporu projektu dali su grad Pula i Vodnjan, te općine Medulin i Marčana.
Udruga je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

(REX)